În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Primăvara faptelor bune la Caransebeș
Episcopia Caransebeșului și Administrația locală din județul Caraș-Severin continuă parteneriatul prin care ajută categoriile sociale afectate de pandemia actuală, păstrând astfel aprinsă candela credinței, răspândind lumina nestinsă a Învierii ca un simbol al speranței că oamenii nu sunt singuri în suferința și necazul lor.
Anul acesta, primăvara, anotimpul Învierii, a devenit și anotimpul faptelor bune. Episcopia Caransebeșului și Primăria Municipiului Caransebeș și-au dat mâna în cadrul unui parteneriat, început în data de 18 martie, prin care și-au propus să fie aproape de categoriile sociale defavorizate în contextul pandemiei, persoane care provin din medii defavorizate, bătrâni singuri, bolnavi, care nu au rude în apropiere, tineri care au rămas fără locuri de muncă și nu au alte venituri sau familii cu mulți copii.
Au fost acordate zilnic de la începutul campaniei în jur de 190 de porții de hrană caldă, la care se adaugă 80 de pachete care conțin produse alimentare de bază, precum făină, zahăr și ulei, și obiecte sanitare. Cei implicați au fost alături de oamenii aflați în suferință și prin consultanța oferită în alte probleme ale acestora.
„Activitatea socială a Episcopiei Caransebeșului a început la jumătatea lui martie, fiind angrenate 85 de parohii și peste 400 de persoane, preoți, angajați ai parohiilor, protopopiatelor sau Centrului eparhial și foarte mulți voluntari. La nivelul municipiului Caransebeș, Episcopia Caransebeșului, împreună cu Consiliul Local Caransebeș, asigură 193 de porții zilnice de mâncare pentru persoanele aflate în risc. Pe lângă această lucrare socială intensă, preoții noștri asigură și asistența spirituală la domiciliul credincioșilor”, a precizat părintele consilier Gabriel Gozman-Pop.
Toate aceste activități s-au realizat prin respectarea măsurilor de protecție și igienă impuse de autorități în vederea protejării tuturor celor implicați.
„Mă bucur să fac parte din acest parteneriat, încheiat între Episcopia Caransebeșului și Primăria Municipiului Caransebeș, prin care cele două instituții oferă o masă caldă și alte bunuri necesare nevoiașilor și celor cu venituri mici. Proiectul se desfășoară din data de 18 martie, în care instituția primăriei asigură distribuirea mesei calde, iar Episcopia Caransebeșului asigură prepararea ei. Pe această cale, doresc să mulțumesc Părintelui Episcop Lucian pentru tot ceea ce face pentru cetățenii municipiului Caransebeș, îndeosebi pentru ajutorul acordat în acest parteneriat”, a precizat Marius Isac, viceprimarul municipiului Caransebeș.