Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, marți, 12 noiembrie, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău, a organizat o nouă acțiune de donare de sânge, în colaborare cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Activitatea a avut loc într-un spațiu pus la dispoziție de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Râmnicu Sărat și a reunit 124 de voluntari, clerici și mireni, de la care au fost colectați aproximativ 56 de litri de sânge.
Program social dezvoltat de voluntarii Catedralei Naţionale
Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, în anul 2019, campania „Caravana Bucuriei”, de care au beneficiat copii, bătrâni și persoane cu probleme de sănătate din centrele sociale și din spitalele din București şi județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Brăila. Voluntarii le-au oferit acestora alimente, haine, produse de curățenie, electrocasnice și jucării.
Campania „Caravana Bucuriei” este un program social dezvoltat de voluntari sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Dănuț Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor, a declarat: „Am sprijinit copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, orfani care locuiau în apartamente sociale. De asemenea, am mers la Centrul de îngrijiri paliative «Sfântul Nectarie», unde am adus un strop de bucurie persoanelor internate acolo și le-am încurajat să înfrunte boala. Am fost la Institutul Oncologic din Bucureşti și la Spitalul Fundeni, am dus daruri pacienţilor, am organizat diverse evenimente artistice, în special pentru copii. Acțiunile noastre sunt apreciate și am primit solicitări, atât de la instituții publice, cât și de la persoane fizice, să derulăm diverse activități în multe alte locuri din ţară. În perioada premergătoare Nașterii Domnului am ajuns în Teleorman la 5 familii cu posibilități materiale reduse. Noi aflăm despre aceste cazuri de la preoții cu care am colaborat în cadrul campaniilor pe care le derulăm peste tot în ţară. Este important că am creat o legătură strânsă cu acești oameni pe care îi vizităm de mai multe ori pe an”.
„Caravana Bucuriei” înseamnă, în primul rând, speranță. Pentru persoanele afectate de cancer precum sunt cele de la Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic din Bucureşti și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, vizitele voluntarilor au o semnificație aparte datorită faptului că unii dintre aceştia au învins boala.