Un nou transport cu ajutoare umanitare pentru sinistraţi a ajuns la Galaţi vineri, 1 noiembrie, din partea Mănăstirii Hadâmbu, din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.
Proiect dedicat prevenirii abandonului școlar, la final
Proiectul social-educațional „Sprijin pentru prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților dezavantajate din Sectorul 3” desfășurat de Asociația Diaconia printr-o finanțare nerambursabilă oferită de Primăria sectorului 3 al Capitalei a ajuns la final. Miercuri, 2 noiembrie, au avut ultimele două sesiuni de formare și informare pentru părinți și copii, ambele desfășurate la Centrul social „Sfânta Maria” al asociației.
Șaptezeci de copii din familii monoparentale sau aflate în situații de risc social au beneficiat, împreună cu părinții lor, în ultimele două săptămâni, de formare și informare în cadrul sesiunilor proiectului „Sprijin pentru prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților dezavantajate din Sectorul 3”. Desfășurat de Asociația Diaconia, filiala sector 3, prin intermediul unei finanțări nerambursabile oferite de Primăria sectorului 3 al Capitalei, scopul acestui proiect a fost prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii vulnerabile din sector prin oferirea de suport material și creșterea gradului de conștientizare a importanței educației pentru depășirea riscului de excluziune socială.
Ultima din cele șapte serii de sesiuni destinate părinților și copiilor a avut loc miercuri, 2 noiembrie. „Astăzi au fost instruiți zece copii și zece părinți. Adulții au fost instruiți de un animator socio-educațional, care le-a explicat importanța educației în viața copiilor și i-a îndemnat să-i sprijine, atât cât este posibil, să meargă la școală, dar să îi ajute și în efectuarea temelor. Copiii, prin joc, au reușit să înțeleagă cât de important este să fie atenți la ore, să comunice cu părinții și profesorii, fiindu-le explicat rolul școlii în viața lor”, a declarat asistentul social Andrada Mănescu.
La finalul fiecărei sesiuni de formare, copiii au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite, precum și încălțăminte și îmbrăcăminte pentru sezonul rece.
Andrada Mănescu ne-a explicat, de asemenea, motivul realizării acestui proiect, destinat atât părinților, cât și copiilor care, din cauza situației materiale precare, riscau să abandoneze școala: „Din experiența acumulată am realizat faptul că un astfel de proiect educațional are un impact major în rândul comunităților defavorizate pentru că membrii acestora nu au acces facil la informații și educație. Dacă părinții acestor copii nu au reușit să termine la timp școala sau nu au reușit să ofere copiilor o situație materială adecvată, prin sesiunile de formare ale acestui proiect au reușit să înțeleagă importanța educației în viața lor și a copiilor lor”.