În şedinţa din iunie 2007, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române aproba înfiinţarea Federaţiei Filantropia în cadrul Sectorului Biserica şi Societatea al Administraţiei Patriarhale. La Adunarea Generală
Proiect inedit desfășurat în Capitală pentru tineri cu dizabilități
Asociația „Diaconia”, în colaborare cu Liceul Tehnologic Special Nr. 3 din sectorul 2 al Capitalei, a desfășurat în perioada 23 august - 20 septembrie 2021 proiectul „Teatrul copiilor fără cuvinte”, cofinanțat de Primăria sectorului 2 al municipiului București. În cadrul proiectului, 30 de copii și tineri cu deficiențe de auz și vorbire au beneficiat gratuit, în perioada 13-17 septembrie, la unitatea școlară, de ateliere de teatru, dezvoltare personală și activități artistice de învățare informală.
Copiii și tinerii cu deficienţe de auz şi vorbire au dobândit deprinderi, cunoștințe și înțelegere artistică, apreciere critică și informații privind manifestările artistice și teatrale. Educația artistică are rolul de a stimula abilităţile de exprimare ale copiilor prin mişcare şi prin mimica expresiilor faciale, dezvoltându-le personalitatea și simțul artistic. Atelierele au fost finalizate prin punerea în scenă a trei spectacole de teatru: pantomimă, teatru de umbre și teatru de păpuși. Acestea au fost înglobate în spectacolul intitulat „Egali, în bucurie”, desfășurat luni, 20 septembrie, la Teatrul de Artă din București, ne-a transmis Laura Irimia, managerul proiectului „Teatrul copiilor fără cuvinte”.
În cadrul spectacolului, sala teatrului s-a umplut de lumină, în care tăcerea și cuvintele nerostite ale tuturor celor prezenți au fost învăluite în căldura inimilor participanților. Aplauzele de la sfârşit nu au fost zgomotoase, însă răsunetul lor se va auzi și peste ani. Echipa Asociației „Diaconia” a mulțumit pentru sprijin Primăriei sectorului 2, conducerii Liceului Tehnologic Special Nr. 3 din Capitală, precum și actorilor Ramona Cutină și Petriceanu Orlando Cutină pentru minunata colaborare. „Proiectul «Teatrul copiilor fără cuvinte» a ajuns la final. Ne pare rău că nu vom mai lucra zi de zi cu aceşti copii minunaţi, dar ne bucurăm că am reuşit împreună să facem lucruri care ne ajută pe toţi, şi pe noi, şi pe ei. Avem un sentiment de împlinire când privim rezultatele, pentru că dincolo de obiective îndeplinite şi rapoarte de lucru se află toate acele momente pe care ni le vom aminti cu bucurie”, a afirmat managerul acestui proiect, Laura Irimia.