În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne au adus daruri în mijlocul copiilor
Cu același colind al iubirii, vechi și veșnic tânăr, studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cadre ale Direcției de Informații și Protecție Internă și ale Direcției Informare și Relații Publice din Ministerul Afacerilor Interne au poposit luni, 19 decembrie, în mijlocul copiilor din două instituţii social-caritative ale Arhiepiscopiei Bucureştilor: Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” și Centrul de zi pentru copii şcolari „Sfânta Treime” din Capitală. Oaspeţii le-au oferit daruri şi au cântat împreună cu ei în jurul brazilor de Crăciun bucuria pe care au avut-o Fecioara Maria și Dreptul Iosif, îngerii, magii și păstorii, dar şi toți creștinii celor două milenii de bucurie pentru Naşterea lui Iisus, Cel ce Prunc S-a făcut și S-a sălășluit între noi.
Tuturor celor care s-au implicat în acest gest de solidaritate umană, deschizându-şi inimile către bucuria acestor copii pe care i-au făcut să zâmbească, le dorim un Crăciun sfânt, cu bucurii și haruri cerești, un An Nou fericit cu împliniri și aceeași dragoste de aproapele. I-am simţit pe toţi aproape într-un gest de solidaritate, când au trăit taina aproapelui alăturându-se campaniei „Bucurie într-o cutie”, dovedind iubire adevărată, făcând loc speranței când durerile vieții aproapelui nostru ne-au cerut un dram de compasiune. Când ștergem lacrima din ochii unui copil sau ai unui bătrân, când depunem armele și ne împăcăm cu ceilalți, când ne oprim din goana rivalităților și ne deschidem mâinile, facem ca neputința să dea înapoi.