În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Sprijin material și educațional pentru 405 copii aflați în situații de risc din judeţul Alba
Peste 400 de copii din cadrul a 17 clase „Școală după Școală” din județul Alba au primit, în luna martie, rechizite școlare, materiale didactice, culegeri de probleme, în valoare de 20.000 de lei, în cadrul proiectului „Educație spre vocație”. Materialele sunt folosite la organizarea activităților educaționale, de dezvoltare personală și de dezvoltare a abilităților de viață independentă pe care elevii le desfășoară în cadrul proiectului.
„Condițiile în care copiii participă la programul școlar sunt tot mai dificile, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic. Cu atât mai grea este situația copiilor care au acumulat întârzieri în însușirea cunoștințelor și mai ales a acelor copii care se confruntă și cu dificultăți materiale. (...) Constatăm că hrana care se li oferă zilnic și activitățile organizate aduc multă bucurie, speranță și încredere copiilor beneficiari. Vom oferi sprijin elevilor și în situația unor restricții mai severe”, a declarat Daniela Truța, managerul proiectului.
Tot în cadrul proiectului s-a desfăşurat cursul „Formare de competențe și abilități în domeniul educației inclusive și remediale”, la care au participat 48 de profesori, mediatori școlari și cadre didactice.
Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene din Programul Dezvoltare Locală.