În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Sprijin pentru 25 de familii defavorizate din Slănic și Vărbilău
Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale s-au aflat marți, 23 februarie 2021, în localitățile prahovene Slănic și Vărbilău, unde au venit în sprijinul a 25 de familii defavorizate, cu mulți copii sau cu posibilități materiale reduse. Acțiunea social-filantropică face parte din Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.
În cadrul celei mai recente acțiuni de ajutorare desfășurate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, beneficiarii din două localități prahovene au primit alimente de bază. „În aceste două localități vizitate am întâlnit foarte multe cazuri sociale, de la bătrâni singuri la familii cu foarte mulți copii, unde părinții nu mai au un loc de muncă sau unde veniturile sunt insuficiente pentru a-și duce traiul de zi cu zi. Lipsa locurilor de muncă este o problemă principală a celor din mediul rural românesc”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.
Pentru identificarea familiilor defavorizate din Slănic și Vărbilău, voluntarii au fost ajutați de preoții din cele două localități. „Vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale este foarte importantă pentru parohia noastră. Ne aflăm în stare de alertă, iar situația financiară a tuturor oamenilor este din ce în ce mai dificilă. Cei care au venituri foarte scăzute sau o familie numeroasă se descurcă foarte greu pentru că alimentele s-au scumpit. În acest context, al pandemiei, sprijinul Bisericii Ortodoxe Române este foarte important. Biserica a dovedit încă din cele mai vechi timpuri faptul că se îngrijește de oamenii nevoiași, de familiile neputincioase, și iată că această lucrare este continuă și permanentă”, a spus părintele paroh Ioan Andrei Boitan, de la Parohia Vărbilău 1, județul Prahova.
Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost inițiată în luna februarie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile din mediile urban și rural în perioada stărilor de urgență și alertă. Ajutoarele oferite până în prezent sunt în valoare totală de 444.500 de lei.
Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.