Cantina socială „Sfânta Filofteia” din Protoieria Sector 4 Capitală a organizat luni, 23 decembrie, un eveniment caritabil intitulat „De Crăciun, fii mai bun!”, în cadrul căruia au primit sprijin cei 50 de
Sprijin pentru pacienții de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”
Misiunea social-filantropică a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se concretizează zilnic prin acţiuni de sprijinire a persoanelor aflate în situaţii de risc social, dar şi medical. În cadrul ultimei campanii, voluntarii au adus alinare persoanelor suferinde de cancer din Bucureşti.
Pentru a marca Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, joi, 4 februarie, voluntarii, însoțiți de medici de la Institutul Oncologic București, i-au vizitat pe pacienții Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ne-a transmis Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale.
Voluntarii şi medicii au adus alinare pacienţilor, i-au încurajat și le-au oferit flori, icoane și cărţi cu „Minunile, Acatistul și Paraclisul Icoanei Maicii Domnului «Pantanassa»”, cunoscută pentru multele minuni săvârșite, mai ales pentru vindecarea persoanelor care suferă de cancer.
„Cu implicare, am reușit să ajungem la sufletul bolnavilor care erau emoționați și bucuroși de vizita voluntarilor, pentru că au venit special pentru ei, și se uitau la buchetele frumoase de flori aduse și nu aveau cuvinte de mulțumire. Aș spune că a fost o zi de sărbătoare la acest aşezământ, datorită dragostei care s-a resimțit, a sentimentelor de comuniune. Într-un centru specializat de îngrijiri paliative pentru bolnavii oncologici cu atât mai mult este nevoie de implicare pentru ca aceştia să simtă că nu sunt singuri, că cineva se gândește la ei, că sunt oameni cărora le pasă”, a spus Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”.
„Biserica Ortodoxă Română se implică activ și permanent în sfera medicală, în întreaga țară, dar și prin parteneriate, colaborări și acțiuni filantropice, având instituții medicale înființate în cadrul acesteia. Am ținut să marcăm această zi specială atât pentru pacienții oncologici, dar și pentru persoanele care îi îngrijesc pe acești pacienți. Astăzi am avut alături de noi medici de la Institutul Oncologic București, cu care colaborăm în alte campanii medicale, precum Campania de prevenire și depistare a cancerului, ale cărei beneficiare sunt 700 de femei din județul Ilfov, dintre care, cele care au fost depistate cu probleme de sănătate au fost consiliate și îndrumate către examene de laborator şi imagistice complexe (video-colposcopie, ecografie, mamografie, CT, RMN), tratament de chirurgie şi ginecologie oncologică adecvat”, a menţionat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor.