În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Un an de binefacere prin campania „Mâinile Bucuriei” în Caraș-Severin
În urmă cu un an, în data de 16 martie 2020, campania umanitară „Mâinile Bucuriei” era inaugurată prin intermediul primei acţiuni de ajutorare realizată în Reşiţa de tineri voluntari, membri ai ATOR din Banatul de Munte. Privind în urmă, cifrele statistice ale acţiunilor social-filantropice întreprinse în cadrul acestei campanii sunt remarcabile: au fost servite 4.500 de prânzuri calde, în valoare de 53.050 de lei; au fost oferite pachete cu alimente în valoare de peste 30.000 de lei; au fost plătite pentru persoanele vulnerabile medicamente, echipamente medicale şi facturi în valoare de 6.200 de lei.
Prima activitate filantropică s-a desfăşurat la Reşiţa, în urmă cu un an, acolo unde voluntarii au efectuat cumpărături şi au ridicat reţete pentru persoanele vârstnice care nu se mai puteau deplasa în afara domiciliului din cauza restricţiilor proaspăt impuse. În scurt timp, voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte li s-au adăugat multe alte persoane, organizaţii şi instituţii, care au slujit neîncetat vârstnicilor izolaţi în cele două luni ale stării de urgenţă, distribuind acestora mese calde şi pachete cu alimente de bază şi produse de igienă. Campania nu s-a limitat numai la acea perioadă, ci a continuat pe parcursul întregului an care a urmat, devenind un adevărat serviciu social cu caracter comunitar, ne-a transmis Anita Radics, de la ATOR Banatul de Munte.