În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Voluntarii bucureşteni îi susţin pe săraci, pe bolnavi şi pe cei care îi ajută
Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au continuat, în perioada Postului Mare, acţiunile de ajutorare a persoanelor nevoiaşe sau izolate, a celor aflate în situaţii de risc sau a familiilor cu mulţi copii şi posibilităţi materiale reduse. În cadrul unei acţiuni recente, au fost ajutate mai multe persoane din patru localităţi din judeţele Ilfov şi Prahova. De asemenea, aceştia i-au vizitat şi pe pacienții şi angajaţii Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti, marcând împreună Ziua Mondială a Sănătăţii.
Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat la 6 aprilie o amplă acțiune social-filantropică în cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Aproximativ 200 de persoane nevoiaşe din localităţile ilfovene Pantelimon şi Balta Neagră, respectiv Rachieri şi Pantazi din judeţul Prahova, au primit articole noi de încălţăminte, potrivit coordonatorului voluntarilor, Dănuţ Prună. Alte 17 familii aflate în dificultate au primit și produse alimentare de bază, iar o familie nevoiaşă a fost ajutată cu suma de 2.000 de lei pentru construirea acoperişului casei în care locuieşte.
„Campania «Implică-te! Împreună reușim mai mult!» continuă să aducă bucurie și speranță persoanelor aflate în dificultate. De data aceasta am ajuns în două parohii din județul Prahova și în alte două din județul Ilfov, venind în sprijinul a 200 de persoane cărora le-am dăruit articole de încălțăminte. Am oferit, de asemenea, alimente de bază pentru 17 familii aflate în dificultate. Acestea ne-au fost recomandate de preoții parohi din localitățile vizitate. Campania noastră reușește să adune și să unească eforturile mai multor oameni care vin astfel în sprijinul persoanelor vulnerabile. Este și un îndemn pentru membrii acestor comunități să acționeze împreună, sprijinind familiile cu posibilități materiale reduse aflate în proximitatea lor”, a declarat Dănuț Prună.
De la începutul campaniei, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat 270 de acțiuni social-filantropice, în cadrul cărora au fost distribuite produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciuni în valoare de aproximativ 540.000 de lei.
De Ziua Mondială a Sănătăţii, miercuri, 7 aprilie, voluntarii au vizitat Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală. Ca semn de recunoaştere publică şi respect pentru cei care se pun în slujba sănătăţii oamenilor, aceştia au oferit flori şi cărţi de rugăciuni atât angajaţilor, cât şi celor îngrijiţi aici.
Cu această ocazie, Adriana Căruntu, directorul Centrului „Sfântul Nectarie”, a afirmat: „Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii aş dori să le mulţumesc tuturor angajaţilor şi voluntarilor centrului pentru toată activitatea desfăşurată, pentru dăruirea şi sacrificiul pe care îl fac zilnic aici. Se cuvine să ne arătăm recunoştinţa în egală măsură şi faţă de personalul medical de la nivel naţional sau mondial care se implică şi nu de puţine ori îşi sacrifică viaţa, stând la patul pacientului şi îngrijindu-l”.