În perioada de pregătire pentru primirea în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut Om din iubire pentru oameni, Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan din Protopopiatul Sector 3 Capitală a organizat o acțiune
Voluntarii bucureșteni în sprijinul familiilor prahovene
Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au sprijinit sâmbătă, 20 februarie, 36 de familii defavorizate din localităţile prahovene Livadea, Podu Ursului, Bertea, Ştefeşti şi Scurteşti. Beneficiarii au primit pachete cu alimente de bază, articole vestimentare şi produse de igienă. Pentru identificarea familiilor, voluntarii au fost ajutaţi de preoţii din cele cinci localităţi.
Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor, a remarcat problemele principale cu care familiile defavorizate se confruntă în prezent: „Am observat foarte multe case părăsite, gata de prăbuşire, case în care cândva locuiau bunicii şi părinţii noştri. Toate au fost date uitării. Cei care au rămas să locuiască în sat abia îşi mai pot procura cele necesare pentru supravieţuire. Cred că ar fi bine să ne gândim puţin la aceste aspecte. Satul românesc are nevoie de noi. Este o necesitate mai mare ca oricând să îi sprijinim pe aceşti bătrâni singuri şi să îi ajutăm pe cei cu familii numeroase, care încă locuiesc la sat, să rămână aici”.
Părintele Radu Sauciuc, de la Parohia Livadea, a evidenţiat importanţa ajutorului primit de numeroasele persoane aflate în categorii de risc, amintindu-şi de implicarea anterioară a voluntarilor: „În parohia noastră trăiesc mai multe persoane şi familii cu diverse probleme. Vorbim fie despre probleme de sănătate şi dizabilităţi, fie de persoane singure şi izolate sau persoane cu probleme materiale, în general. Cu siguranţă, orice sprijin este binevenit şi beneficiarii s-au bucurat foarte mult. Este a doua oară când am fost vizitaţi de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale după ce în anul 2016, cu prilejul campaniei Sănătate pentru sate, peste 100 de persoane din Livadea şi din parohiile vecine au primit consultaţii medicale datorită implicării dânşilor”.
De asemenea, părintele Mihai Rusu, de la Parohia Bertea II, a adăugat: „Aceşti bătrâni se bucură pentru că ne văd. Se bucură, bineînţeles, şi pentru bucatele primite din partea voluntarilor. Însă bucuria cea mai mare a lor este că întâlnesc oameni, că stau de vorbă, că văd preotul. Casele lor sunt izolate şi rar le este dat să mai întâlnească pe cineva”.
De la începutul campaniei „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au desfăşurat 223 de deplasări, în 182 de localităţi din 22 de judeţe, fiind ajutate 4.969 de familii. Au fost oferite produse în valoare totală de 442.000 de lei.