Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, marți, 12 noiembrie, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău, a organizat o nouă acțiune de donare de sânge, în colaborare cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Activitatea a avut loc într-un spațiu pus la dispoziție de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Râmnicu Sărat și a reunit 124 de voluntari, clerici și mireni, de la care au fost colectați aproximativ 56 de litri de sânge.
Voluntarii Catedralei Naționale, alături de persoane defavorizate și copii
Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat în luna decembrie o vizită la Fundația „Sfânta Maria” din comuna Singureni, județul Giurgiu, unde 16 persoane cu handicap sever au primit produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, fructe și legume, precum și pachete cu dulciuri. Tot în această perioadă, voluntarii au oferit daruri de Crăciun pentru cei 20 de copii din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, beneficiari ai programului „Rămâneți în școală!”.
Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, împreună cu reprezentanți de la Spitalul Penitenciarului Rahova, au venit în sprijinul celor 16 persoane cu diferite tipuri de handicap sever de la Fundația „Sfânta Maria” din comuna Singureni, județul Giurgiu. Darurile au constat în produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, fructe, legume, produse bio, precum și pachete cu dulciuri. De asemenea, voluntarii au pregătit și un moment artistic.
Tinerii de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, împreună cu elevii de la Liceul Numărul 1 din Comana, au întregit atmosfera de sărbătoare și au interpretat colinde pentru beneficiarii fundației. La acest moment au fost prezenți și membri ai Corului de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române.
„Atât de mult ne impresionează situația acestor persoane, încât încercăm să le sprijinim cât mai mult și să le revedem cât mai des. Vizita noastră în acest centru este ceva firesc. Cel mai mult m-a impresionat nevoia lor de afecțiune. S-au atașat de noi, ne strigă pe nume, ne îmbrățișează și ne spun că ne iubesc. Dr. Paul Marinescu este foarte dedicat și se străduiește să le ofere condiții cât se poate de bune. Persoanele din acest centru îl numesc «tata», ceea ce arată relația frumoasă dintre ei”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Catedralei Mântuirii Neamului.
Daruri pentru elevii din programul „Rămâneți în școală!”
În perioada sărbătorii Nașterii Domnului, voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au revenit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, județul Giurgiu, unde au împărțit pachete cu dulciuri și fructe atât celor 20 de copii înscriși în programul „Rămâneți în școală!”, cât și altor tineri din comună. Oaspeții au fost întâmpinați de gazde cu colinde și pricesne.
Programul „Rămâneți în școală!” este unul social-filantropic de formare profesională, care se adresează în special copiilor, fiind un continuator al programului „Alege școala!”, inițiat de Patriarhia Română. Elevii selectați sunt monitorizați și ajutați de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului până la absolvirea școlii.
În cadrul vizitei, cei 50 de copii care au primit daruri din partea voluntarilor au susținut și un scurt concert de colinde. „La Parohia Singureni am oferit 50 de pachete pentru copii, iar acest lucru arată că tinerii sunt apropiați de Biserică. Dacă până acum le-am oferit rechizite și haine, sau alte produse necesare pentru școală, de data aceasta l-am adus pe Moș Crăciun cu daruri pentru ei. Suntem aici să ne bucurăm împreună și să îi revedem. De asemenea, ne-au încântat cu frumoasele colinde”, a precizat Dănuț Prună.
Până în prezent, 1.500 de persoane au primit daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.