În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au revenit în localitatea ilfoveană Vidra
O nouă acţiune în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”, organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc sâmbătă, 18 martie, în localitatea Vidra din județul Ilfov. În cadrul acesteia, peste 60 de persoane au fost consultate gratuit, la cabinetul medical din localitate, de medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă și ginecologie, ne-a transmis Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor. De această dată, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au integrat în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” și campania de „Prevenire și depistare a cancerului de col uterin”. În cadrul acestei acţiuni medicale, a 32-a cu acest specific, 20 de femei au beneficiat gratuit de testul Babeș-Papanicolau.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor, a subliniat importanţa acestor acţiuni printre locuitorii din mediul rural care nu au acces facil la metodele moderne de diagnostic şi tratament: „Deplasarea personalului medical de la Institutul Oncologic Bucureşti și al voluntarilor Patriarhiei Române îşi arată utilitatea în depistarea problemelor de sănătate ale femeilor. Este important că aceste femei au aflat că au leziuni precanceroase, lucru care face ca screeningul să fie foarte important, el constituind, de altfel, componenta principală a campaniei «Sănătate pentru sate»”.
Până în prezent, în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”, au fost organizate 92 de acțiuni în opt judeţe, în cadrul cărora au fost consultate aproximativ 12.000 de persoane.