Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
200 de copii cu diabet, monitorizați printr-o aplicație online
Nivelul glicemic a 200 de copii insulinodependenţi din Bucureşti şi din 28 de judeţe va putea fi monitorizat prin intermediul unei aplicații care foloseşte inteligenţa artificială şi algoritmi.
Aplicaţia este o premieră în domeniul tratamentului diabetului insulinodependent din România şi face parte dintr-un sistem de telemedicină unic în ţară, care permite renunţarea la testele zilnice prin înţepătură, necesare pentru determinarea glicemiei. Noul sistem este dezvoltat în cadrul primului Centru de telemedicină în diabetul pediatric din România. Cu ajutorul acestui tip de monitorizare se va simplifica şi va creşte performanţa procesului de calculare şi ajustare a dozelor de insulină pentru fiecare pacient, proces continuu, ce presupune, pe lângă durere fizică, includerea unei cantităţi foarte mari de date. În prezent, colectarea şi analizarea acestor date revine copiilor aflaţi sub tratament, respectiv părinţilor lor.