Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Antreuri cu brânză Camembert

Antreuri cu brânză Camembert

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 29 Ianuarie 2024

Brânza (sau caşcavalul) Camembert este obținută din lapte de vacă şi acoperită cu un strat de mucegai nobil. Are un gust delicat cu note de ciuperci sărate. Nutrițio­niștii spun că această brânză are, pe lângă un gust deosebit, și un conținut bogat în substanțe benefice organismului: aminoacizi, minerale și vitamine, de aceea un consum moderat ajută organismul în menținerea sănătății inimii, întărirea dinților și a oaselor, în accelerarea procesului de regenerare, întărirea vaselor de sânge etc. Brânza Camembert se consumă ca atare sau adăugată în diverse rețete culinare, în sosuri, pizza, supe tradiționale etc.

Rețete

Biluţe de orez cu Camembert şi şofran

Ingrediente: 300 g orez pentru risotto, 500 ml supă de legume, 1 ceapă tocată, șofran, 2 linguri unt topit, 50 g parmigiano ras, 1 pachet brânză Camembert, 100 ml vin alb, 2 ouă, 50 g făină, 100 g pesmet, 1 l ulei pentru gătit, sare și piper după gust. Preparare: Se călește ceapa în untul topit, se adaugă orezul și se prăjesc împreună până ceapa devine translucidă; se adaugă vinul și se amestecă foarte bine. Când s-a evaporat vinul, se adaugă șo­franul și supa de legume şi se amestecă încontinuu; se adaugă apoi sare și piper după gust şi se mai lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute, după care se dă la rece. Când orezul este aproape rece, se pune parmigiano, se amestecă şi se formează biluţe din orez, în mijlocul cărora se face o gaură şi se pune câte o bucățică de brânză Camembert, apoi se închid; se trec biluţele prin făină, oul bătut și pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. La final, se scurge surplusul de ulei pe un prosop de hârtie.

Camembert la cuptor cu sos de fructe roşii şi migdale

Ingrediente: 1 cutie Camembert, 80 g mure, 80 g merișoare, 2 linguri zahăr, 100 g migdale, 3 linguri ulei de măsline, 1 praf sare, 1 crenguță rozmarin. Preparare: Se îndepărtează crusta brânzei doar pe una din părți și se adaugă înapoi în ambalajul de lemn cu partea moale în sus. Se gătește pe o tavă în mijlocul cuptorului pentru 20 de minute. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măs­line, se adaugă crenguța de rozmarin, apoi migdalele şi se prăjesc câteva minute; se scot pe prosoape de hârtie și se presară cu sare. Într-o crăticioară, se adaugă fructele și zahărul și se aduc la punctul de fierbere; se lasă la foc mic pentru 10 minute, apoi se pun sosul de fructe şi migdalele tocate peste brânza gătită. Se servește cu pâine crocantă. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete