Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Antreuri cu brânză Camembert
Brânza (sau caşcavalul) Camembert este obținută din lapte de vacă şi acoperită cu un strat de mucegai nobil. Are un gust delicat cu note de ciuperci sărate. Nutriționiștii spun că această brânză are, pe lângă un gust deosebit, și un conținut bogat în substanțe benefice organismului: aminoacizi, minerale și vitamine, de aceea un consum moderat ajută organismul în menținerea sănătății inimii, întărirea dinților și a oaselor, în accelerarea procesului de regenerare, întărirea vaselor de sânge etc. Brânza Camembert se consumă ca atare sau adăugată în diverse rețete culinare, în sosuri, pizza, supe tradiționale etc.
Rețete
Biluţe de orez cu Camembert şi şofran
Ingrediente: 300 g orez pentru risotto, 500 ml supă de legume, 1 ceapă tocată, șofran, 2 linguri unt topit, 50 g parmigiano ras, 1 pachet brânză Camembert, 100 ml vin alb, 2 ouă, 50 g făină, 100 g pesmet, 1 l ulei pentru gătit, sare și piper după gust. Preparare: Se călește ceapa în untul topit, se adaugă orezul și se prăjesc împreună până ceapa devine translucidă; se adaugă vinul și se amestecă foarte bine. Când s-a evaporat vinul, se adaugă șofranul și supa de legume şi se amestecă încontinuu; se adaugă apoi sare și piper după gust şi se mai lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute, după care se dă la rece. Când orezul este aproape rece, se pune parmigiano, se amestecă şi se formează biluţe din orez, în mijlocul cărora se face o gaură şi se pune câte o bucățică de brânză Camembert, apoi se închid; se trec biluţele prin făină, oul bătut și pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. La final, se scurge surplusul de ulei pe un prosop de hârtie.
Camembert la cuptor cu sos de fructe roşii şi migdale
Ingrediente: 1 cutie Camembert, 80 g mure, 80 g merișoare, 2 linguri zahăr, 100 g migdale, 3 linguri ulei de măsline, 1 praf sare, 1 crenguță rozmarin. Preparare: Se îndepărtează crusta brânzei doar pe una din părți și se adaugă înapoi în ambalajul de lemn cu partea moale în sus. Se gătește pe o tavă în mijlocul cuptorului pentru 20 de minute. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline, se adaugă crenguța de rozmarin, apoi migdalele şi se prăjesc câteva minute; se scot pe prosoape de hârtie și se presară cu sare. Într-o crăticioară, se adaugă fructele și zahărul și se aduc la punctul de fierbere; se lasă la foc mic pentru 10 minute, apoi se pun sosul de fructe şi migdalele tocate peste brânza gătită. Se servește cu pâine crocantă.