Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ardeiul iute, leac pentru arderea grăsimilor din corp

Ardeiul iute, leac pentru arderea grăsimilor din corp

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 24 Septembrie 2018

Dacă medicii ar trebui să aibă în cabinet o legumă spre tratare rapidă, aceasta ar fi fără îndoială ardeiul iute, întrucât oprește sângerările foarte repede. Ceea ce îl face special este capsaicina, acea substanță care îi dă iuțeala și care are un rol important în combaterea și prevenirea multor afecțiuni. Capsaicina are proprietatea de a reduce intensitatea durerii, stimulează fluidizarea secrețiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale, are rol antiinflamator etc. Pe lângă aceasta, ardeiul iute mai are în compoziție și vitaminele A, C, B6, K, betacaroten, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu, fosfor.

Consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric, întrucât distruge bacteriile ce pot fi ingerate și stimulează celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecție. Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. De asemenea, are efect coagulant, îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimină starea de oboseală.

Se recomandă consumul de ardei iute în stare proaspătă, adăugat în diverse mâncăruri, salate, supe, ciorbe, dar se poate și conserva.

Rețete:

Sos Aioli cu ardei iute

Ingrediente: 150 ml maioneză făcută în casă, 1 linguriță hrean ras, 3 lingurițe ardei iute tocat mărunt, sucul de la o lămâie, 2 linguri frișcă de gătit, 2-3 căței de usturoi, 1 linguriță cimbru.
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un bol și se asezonează cu sare și piper. Se ține la frigider cel puțin o oră înainte de a fi servit. Este o garnitură perfectă pentru cărnuri, pește sau legume.

Dulceață de ardei iute

Ingrediente: 1 kg de ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat, 1 kg ardei capia tăiat cubulețe, 1 kg de gogoșari tăiați cubulețe, un litru oțet de 9 grade, 1 kg zahăr.
Mod de preparare: ardeii se curăță, se spală, se taie cubulețe, după care într-o cratiță se amestecă oțetul și zahărul și se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. Se adaugă ardeiul iute, cel capia și gogoșarii și se lasă la fiert la foc mic aproape o oră. Se pune conținutul fierbinte în borcane, care se învelesc apoi cu o pătură și se lasă la răcit.

Prăjitură cu ciocolată și ardei iute

Ingrediente: 200 g ciocolată, 150 g unt, 100 g zahăr brun, 1 lingură miere, 4 ouă, 100 g făină, 1 pliculeț praf de copt, 1 lingură ardei iute pisat, 2 linguri semințe susan.
Mod de preparare: semin­țele de susan se pun într-o tigaie, se lasă până își schimbă culoarea, apoi se pun într-un bol și se pasează. Ciocolata și untul se pun într-un bol de sticlă să se topească la bain-marie. Într-un castron se amestecă ouăle, zahărul și mierea, apoi se adaugă ciocolata; se amestecă bine, după care se adaugă făina și praful de copt, apoi se adaugă și ardeiul iute, semințele de susan. Se amestecă bine totul, se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 25 de minute, la 180 grade C.

Citeşte mai multe despre:   Rețete