Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 22 Aprilie 2024

Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie” sau „miere falsă”. Atât florile, frunzele, cât și rădăcina de păpădie conțin numeroase substanţe benefice organismului: vitamine, minerale, flavonoide. Potrivit specialiştilor, consumul acestui sirop întăreşte sistemul imunitar, favorizează drenarea normală a lichidelor corporale, reglează tensiunea arterială, are rol hepato-protector şi antiinflamator, este detoxifiant şi antioxidant, stimulează digestia. Procesul de preparare a siropului de păpădie este foarte simplu şi poate fi consumat ca atare sau adăugat în smoothie-uri, ceaiuri etc.

Rețete

Sirop de păpădie presat la rece

Ingrediente: 1 kg flori de păpădie, 800 g miere de albine. Preparare: Într-un recipient de sticlă, spălat bine și sterilizat în prealabil, se pun în straturi alternative miere și flori de păpădie, ținând cont ca ultimul strat să fie cel cu miere de albine. Se închide vasul ermetic și se pune pentru 2-3 săptămâni la macerat, la loc răcoros, ferit de umiditate și de razele directe ale soarelui. Peste zi, se amestecă de 2-3 ori cu o lingură de lemn curată și uscată. După macerare se filtrează siropul, se pune în recipiente mai mici și se păstrează la rece, în frigider.

Smoothie cu sirop de păpădie

Ingrediente: 150 g frunze de păpădie, 2-3 pere, 4 curmale, 3 pahare de apă, 5-6 linguri sirop de păpădie, 1 lămâie bio. Preparare: Într-un blender se pun frunzele de păpădie, apoi se adaugă perele spălate și curățate de sâmburi, curmalele, fără sâmburi, siropul de păpădie, lămâia spălată și tăiată bucăți, apa, după care se mixează toate ingredientele până se obține consistența dorită.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post