Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie
Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie” sau „miere falsă”. Atât florile, frunzele, cât și rădăcina de păpădie conțin numeroase substanţe benefice organismului: vitamine, minerale, flavonoide. Potrivit specialiştilor, consumul acestui sirop întăreşte sistemul imunitar, favorizează drenarea normală a lichidelor corporale, reglează tensiunea arterială, are rol hepato-protector şi antiinflamator, este detoxifiant şi antioxidant, stimulează digestia. Procesul de preparare a siropului de păpădie este foarte simplu şi poate fi consumat ca atare sau adăugat în smoothie-uri, ceaiuri etc.
Rețete
Sirop de păpădie presat la rece
Ingrediente: 1 kg flori de păpădie, 800 g miere de albine. Preparare: Într-un recipient de sticlă, spălat bine și sterilizat în prealabil, se pun în straturi alternative miere și flori de păpădie, ținând cont ca ultimul strat să fie cel cu miere de albine. Se închide vasul ermetic și se pune pentru 2-3 săptămâni la macerat, la loc răcoros, ferit de umiditate și de razele directe ale soarelui. Peste zi, se amestecă de 2-3 ori cu o lingură de lemn curată și uscată. După macerare se filtrează siropul, se pune în recipiente mai mici și se păstrează la rece, în frigider.
Smoothie cu sirop de păpădie
Ingrediente: 150 g frunze de păpădie, 2-3 pere, 4 curmale, 3 pahare de apă, 5-6 linguri sirop de păpădie, 1 lămâie bio. Preparare: Într-un blender se pun frunzele de păpădie, apoi se adaugă perele spălate și curățate de sâmburi, curmalele, fără sâmburi, siropul de păpădie, lămâia spălată și tăiată bucăți, apa, după care se mixează toate ingredientele până se obține consistența dorită.