Cu un total de circa 20 de milioane de cazuri diagnosticate în anul 2022, cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalității la nivel mondial, unul din șase decese fiind cauzat de o formă de
Brânza de migdale, gustoasă şi simplu de preparat
Brânza de migdale este un produs vegetal bogat în vitamine și minerale. Migdalele sunt o sursă importantă de fier, magneziu, potasiu, calciu, zinc, mangan, cupru, fosfor, seleniu, vitaminele E, B1, B6, B2; au un conținut ridicat de fibre și proteine. Migdalele ajută la sănătatea inimii, la reglarea sistemului cardiovascular, la reglarea nivelului de glicemie, previne formarea de calculi biliari, atenuează simptomele sindromului de colon iritabil, reduce riscul de formare a hemoroizilor etc.
Migdalele conțin o proporție mare de grăsimi sănătoase şi se pot transforma uşor în brânză. Brânza de migdale are o aromă plăcută și delicată, fiind ideală pentru multe feluri de mâncare.
Poate fi adăugată în smoothie-uri, iaurturi, prăjituri, produse de patiserie sau în diverse sosuri sau preparate culinare.
Rețete
Cremă de brânză de migdale
Ingrediente: 1 cană de migdale decojite hidratate 8 ore, zeama de la o lămâie, 3 linguri de drojdie inactivă, 100 ml de apă, 3 fire de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 1 linguriță de sare neiodată. Preparare: Se pun migdalele hidratate într-un blender și se mixează foarte bine, apoi se adaugă apa, sucul de lămâie, fulgii de drojdie inactivă și se procesează foarte bine compoziția până se transformă într-o pastă fină. Se răstoarnă pasta de brânză într-un bol și se pun mărarul și ceapa tocate mărunt și se amestecă, după care se poate servi.
Paste cu brânză de migdale şi sâmburi de migdale
Ingrediente: 200 g paste uscate, 100 g sâmburi de migdale pisate, 150 g brânză de migdale, 2-3 linguri de miere, 1 linguriță de scorțișoară, un praf de sare. Preparare: Se fierb pastele, se scurg de apă, apoi se pun brânza de migdale, mierea și scorțișoara. Se amestecă totul foarte bine, apoi se adaugă migdalele pisate pe deasupra şi se pot servi.