Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cozonac de post

Cozonac de post

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Zenaida Gavrilă - 05 Aprilie 2021

Ingrediente: 1 kg făină pentru cozonac, 350 g zahăr, 500 ml apă, 200 ml ulei, 2 plicuri drojdie uscată, 1 linguriță sare, 300 g nucă măcinată, stafide, coajă de lamâie, portocală, esență de vanilie. Toate ingredientele trebuie aduse la căldură cu 24 de ore înainte de a fi preparat cozonacul. 

Preparare: Se cerne făina și se amestecă cu drojdia; se încăl­zește apa în care se dizolvă 300 g zahăr şi se adaugă aromele, coaja de lămâie și portocală, sare. Când zahărul s-a dizolvat și apa este caldă spre fierbinte, se pune puțin câte puțin peste făină şi se începe frământatul până se încorporează toată apa. Trebuie să obținem un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipește de mână. Se adaugă apoi uleiul călduț puțin câte puțin și se framântă intens până se încorporează şi uleiul. Se lasă aluatul la crescut, la căldură, 20 de minute. Cât aluatul crește, pregătim umplutura: amestecăm ­nuca cu 50 g zahăr, 2 linguri cacao şi puțină apă. Apoi, împărțim alu­atul în patru bucăți și le întindem pe fiecare; punem umplutura, adăugăm stafidele și rulăm fiecare bucată, apoi împletim câte două bucăți și le așezăm în cele două tăvi unse cu margarină și tapetate cu făină. Se lasă aluatul la crescut, la loc cald, până își dublează volumul. Se coc 20 de minute la foc iute, apoi la foc moderat până se rumenesc. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post