Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi cu cremă de fistic
Fisticul de bucură de popularitate nu doar pentru gustul său plăcut, ci şi pentru beneficiile aduse sănătăţii. Conţine l-arginină, un aminoacid care face arterele mai flexibile şi împiedică formarea cheagurilor de sânge, prevenind atacul de cord. Este utilizat în bucătărie la diverse preparate, dulci sau sărate.
Rețete
Tartă cu cremă de fistic
Ingrediente: 3 ouă, 170 g zahăr, coajă de lămâie, 100 ml lapte călduț, 100 ml ulei, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 200 g cremă de fistic, zahăr pudră, un praf de sare. Preparare: Într-un castron se pun ouăle împreună cu zahărul și se mixează până se obține un amestec pufos și spumos. Se adaugă coaja de lămâie, sarea, laptele și uleiul şi se continuă mixarea, apoi se adaugă făina cernută și praful de copt. Se toarnă compoziţia amestecată bine într-o tavă de copt, iar deasupra tartei se întinde crema de fistic, nivelând-o ușor. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, circa 40-45 de minute. Înainte de servire, se presară deasupra zahăr pudră.
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de fistic
Ingrediente: 12 pișcoturi, 100 ml lapte, 250 g brânză mascarpone, 200 ml frișcă lichidă, 5 linguri cremă de fistic, 1 linguriță gelatină. Pentru ornat: 2 linguri fistic tăiat, 2-3 căpşuni. Preparare: Se capitonează cu folie alimentară o formă cu pereţi detaşabili căreia i se acoperă şi marginea; se pun în interior pișcoturi înmuiate în lapte, fără să lăsăm goluri. Într-un castron se bate frișca peste care se adaugă brânza și crema de fistic; după omogenizare, se adaugă gelatina hidratată în apă rece şi topită câteva secunde în cuptorul cu microunde. Se amestecă şi se răstoarnă peste pișcoturi; se nivelează suprafața, se acoperă cu folia de pe margini și se lasă la frigider până a două zi. Se scoate, apoi, inelul de la formă şi se transferă prăjitura pe un platou cu ajutorul foliei. La final se înlătură folia şi se decorează cu fistic tăiat mărunt şi căpșuni pe mijloc.