Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi cu lapte condensat

Deserturi cu lapte condensat

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 12 Septembrie 2022

Laptele condensat este un produs alimentar rezultat dintr-un amestec de lapte și zahăr, fiind produs prin evaporarea sau concentrarea laptelui. Este bogat în proteine, grăsimi, hidrați de carbon, D-monozaharide, colesterol, acizi grași saturați, acizi organici, colină, vitamine din grupa B, acid ascorbic, vitamina PP, vitaminele A, E, D, vitamina H, minerale, seleniu, crom, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, sulf, cupru, zinc, iod, fier, beta-caroten etc. 
Un consum echilibrat de lapte condensat ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, întărește sistemul osos, are un efect benefic asupra metabolismului celular, întă­rește oasele și dinții, reface sângele, îmbunătățește imunitatea, ajută la normalizare hormonală, poate reface aportul de vitamine și minerale din organism, poate ridica tonusul şi poate oferi multă energie. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă un consum de doar 2-3 linguri pe zi și nu este indicat persoanelor cu intoleranță la lactoză. Laptele condensat poate fi consumat ca atare, mai este folosit ca ingredient pentru cafea sau ceai, la prepararea cremelor şi a deserturilor. 

Rețete

Budincă de cocos cu lapte condensat 

Ingrediente: 400 g lapte condensat, 150 ml lapte de cocos, 150 ml lapte de vacă, 3 ouă, 200 g fulgi de cocos, 1 praf de sare, esență de vanilie. Preparare: Se amestecă laptele condensat cu cel de cocos şi de vacă, se pun ouăle întregi, sarea și esența de vanilie și se omogenizează; se adaugă nuca de cocos şi se amestecă până se obține o pastă omogenă. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, se toarnă amestecul obținut şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute. Când este gata, se lasă la răcit, după care se poate servi cu diverse glazuri sau topinguri.

Cheesecake cu lapte condensat
Ingrediente: 450 g smântână, 300 g biscuiți, 100 g unt topit, 300 g lapte condensat, 10 g gelatină, ¾ pahar apă fiartă și răcită, 1 praf de sare. Preparare: Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt, se amestecă biscuiții măcinați cu untul topit, se pun uniform în tavă și se presează bine, după care se lasă la frigider pentru 30 de minute. Într-un bol, se amestecă smântâna și laptele condensat, se dizolvă gelatina în ¾ pahar de apă și se lasă la hidratat 10 minute, după care se pune la topit la bain-marie până se dizolvă complet; se toarnă apoi gelatina în com­poziția de lapte și smântână şi se amestecă continuu. Compoziția ­obţinută se pune în tava tapetată cu pesmetul de biscuiți și se bagă la frigider pentru 2-3 ore să se ­întărească. Se poate adăuga pe deasu­pra merișor proaspăt, ciocolată albă sau fulgi de migdale.

Citeşte mai multe despre:   Rețete