Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi cu lapte de vacă
Laptele de vacă este un aliment complex, care conține toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul, de aceea nutriționiștii îl recomandă la orice oră din zi. Este considerat o proteină completă, deoarece conține cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru buna funcționare a organismului. Pe lângă proteine conține vitamine și minerale. S-a dovedit că un consum echilibrat de lapte stimulează repararea musculară la sportivi, ajută la întărirea oaselor, previne riscul de obezitate, ajută la prevenirea diabetului, reduce colesterolul rău din sânge, scade riscul de cancer mamar și colorectal, ajută la hidratarea organismului și hrănește pielea. Laptele de vacă se consumă pasteurizat sau adăugat în diverse rețete culinare.
Rețete
Lapte de pasăre
Ingrediente: 6 ouă întregi, 1 budincă de vanilie, 200 g zahăr pentru albușuri, 250 g zahăr pentru gălbenușuri, un praf de sare, 2 l lapte. Preparare: Se pune laptele la fiert; separat, se bat gălbenușurile cu 250 g zahăr, peste care se adaugă praful de budincă. Albușurile se bat foarte bine cu un praf de sare și cele 200 g de zahăr, până se obține consistența de bezea, apoi se ia cu lingura bulgări și se pun la fiert treptat în lapte, se întorc pe o parte și pe alta apoi se scot din lapte și se pun într-o strecurătoare. După ce au fiert toți bulgărașii în lapte, se adaugă compoziția de gălbenuș, zahăr și budincă și se dă în clocot. Compoziția de gălbenuș se așază într-un bol, deasupra se pun găluștele de albuș şi se pot servi.
Cuşcuş cu banană şi vişine
Ingrediente: 50 g cușcuș, 200 ml lapte de vacă, 1 banană, 1 ou, 100 g vișine proaspete sau congelate, un praf de sare. Preparare: Se pune laptele la încălzit, iar când dă să fiarbă, se toarnă peste cușcuș și se lasă la infuzat 10 minute. Se pisează banana cu furculița, se adaugă oul și praful de sare, se amestecă bine, apoi se toarnă amestecul peste cușcuș; se omogenizează bine şi se pune în 3-4 vase de silicon sau de ceramică; se pun vişinile deasupra şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 150 de grade C.