Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi cu pudră de roşcove

Deserturi cu pudră de roşcove

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 28 Noiembrie 2022

Roșcovele sunt menţionate în Biblie, iar pudra de roşcove provine din regiunile mediteraneene, fiind obținută din măcinarea păstăilor de roșcove coapte. Este folosită ca îndulcitor natural, dar și ca înlocuitor pentru cacao. Nu conține grăsimi şi este o sursă mai bună de fibre decât cacaua.

Consumul de roșcove sub formă de pulberi nutritive este recomandat de către specialiști, în special, datorită conținutului bogat în anti­o­xi­danți. În plus, au un nivel glicemic redus, nu includ cofeină sau colesterol în compoziție, aduc organismului un aport bogat de vitaminele A, B1, B2, B3 și D, magneziu, fier, potasiu, anti­oxidanți. Mai conțin un raport ideal de calciu și fosfor, zaharuri asemănătoare cu cele din fructe, ceea ce o face un îndulcitor natural sănătos. 

Un consum regulat de pudră de roșcove contribuie la îmbunătățirea digestiei, elimină riscul dezvoltării bacteriilor la nivel intestinal, ajută la normalizarea colesterolului din sânge, a glicemiei, la alcalinizarea organismului, combate refluxul gastro-esofagian. Pudra de roşcove este recomandată inclusiv copiilor, indiferent de vârstă, neavând nici o contraindicație, precum şi femeilor care alăptează. 

Rețete

Negresă cu dulceaţă şi pudră de roşcove
Ingrediente: 500 g făină, 250 ml apă minerală, un praf de sare, 150 ml ulei, 4 linguri de zahăr, 4 linguri pudră de roșcove, 250 g nucă măcinată, 300 g dulceață sau magiun, 2 lingurițe praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu. Pentru glazură: 2 linguri de praf de roșcove, 1 lingură de zahăr praf, 1 lingură de ulei, 3 linguri de apă. Preparare: Într-un bol, se amestecă uleiul, zahărul, sarea, pudra de roșcove, magiunul, apoi se adaugă apa minerală, făina amestecată cu praful de copt; se omogenizează bine, apoi se adaugă nuca măcinată și bicarbonatul stins cu oțet sau zeamă de lămâie; se amestecă bine și se pune compoziția într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la cuptor la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute. Între timp se pregătește glazura: într-un vas, se amestecă toate ingredientele și se pun la foc mic până dă un clocot, apoi se lasă deoparte. Glazura se toarnă călduță peste prăjitură. 

Trufe cu pudră de roşcove şi ovăz
Ingrediente: 6 linguri pudră de roșcove, 1 cană de ovăz, 1 avocado, 4 linguri unt de cocos, 2 linguri de miere de albine sau sirop de arțar, 2 lingurițe extract de vanilie, 4 -5 linguri lapte de cocos, un praf de sare. Preparare: Se macină fulgii de ovăz până ce rezultă o făină fină, apoi se adaugă restul ingredientelor și un pic de apă; se mixează din nou, se procedează astfel până se obține consistența dorită, după care se formează biluțe din compo­ziția obținută, apoi se rulează prin pudra de roșcove. 
 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post