Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi cu pudră de roşcove
Roșcovele sunt menţionate în Biblie, iar pudra de roşcove provine din regiunile mediteraneene, fiind obținută din măcinarea păstăilor de roșcove coapte. Este folosită ca îndulcitor natural, dar și ca înlocuitor pentru cacao. Nu conține grăsimi şi este o sursă mai bună de fibre decât cacaua.
Consumul de roșcove sub formă de pulberi nutritive este recomandat de către specialiști, în special, datorită conținutului bogat în antioxidanți. În plus, au un nivel glicemic redus, nu includ cofeină sau colesterol în compoziție, aduc organismului un aport bogat de vitaminele A, B1, B2, B3 și D, magneziu, fier, potasiu, antioxidanți. Mai conțin un raport ideal de calciu și fosfor, zaharuri asemănătoare cu cele din fructe, ceea ce o face un îndulcitor natural sănătos.
Un consum regulat de pudră de roșcove contribuie la îmbunătățirea digestiei, elimină riscul dezvoltării bacteriilor la nivel intestinal, ajută la normalizarea colesterolului din sânge, a glicemiei, la alcalinizarea organismului, combate refluxul gastro-esofagian. Pudra de roşcove este recomandată inclusiv copiilor, indiferent de vârstă, neavând nici o contraindicație, precum şi femeilor care alăptează.
Rețete
Negresă cu dulceaţă şi pudră de roşcove
Ingrediente: 500 g făină, 250 ml apă minerală, un praf de sare, 150 ml ulei, 4 linguri de zahăr, 4 linguri pudră de roșcove, 250 g nucă măcinată, 300 g dulceață sau magiun, 2 lingurițe praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu. Pentru glazură: 2 linguri de praf de roșcove, 1 lingură de zahăr praf, 1 lingură de ulei, 3 linguri de apă. Preparare: Într-un bol, se amestecă uleiul, zahărul, sarea, pudra de roșcove, magiunul, apoi se adaugă apa minerală, făina amestecată cu praful de copt; se omogenizează bine, apoi se adaugă nuca măcinată și bicarbonatul stins cu oțet sau zeamă de lămâie; se amestecă bine și se pune compoziția într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la cuptor la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute. Între timp se pregătește glazura: într-un vas, se amestecă toate ingredientele și se pun la foc mic până dă un clocot, apoi se lasă deoparte. Glazura se toarnă călduță peste prăjitură.
Trufe cu pudră de roşcove şi ovăz
Ingrediente: 6 linguri pudră de roșcove, 1 cană de ovăz, 1 avocado, 4 linguri unt de cocos, 2 linguri de miere de albine sau sirop de arțar, 2 lingurițe extract de vanilie, 4 -5 linguri lapte de cocos, un praf de sare. Preparare: Se macină fulgii de ovăz până ce rezultă o făină fină, apoi se adaugă restul ingredientelor și un pic de apă; se mixează din nou, se procedează astfel până se obține consistența dorită, după care se formează biluțe din compoziția obținută, apoi se rulează prin pudra de roșcove.