Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi cu sirop de arţar

Deserturi cu sirop de arţar

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 30 Septembrie 2024

Siropul de arțar este un îndulcitor natural, obținut din seva de arțar canadian, devenit foarte popular și în România şi cu o gamă bogată de utilizări. Poate fi utilizat ca îndulcitor pentru diverse feluri de băuturi, ceaiuri, cafea, smoothie, limonadă, lapte. Întrucât poate fi folosit la temperaturi înalte, se poate întrebuința la prepararea prăjiturilor și a diferitelor produse de patiserie. 

Consumat cu moderație, siropul de arțar este foarte benefic pentru sănătate, deoarece conține peste 24 de antioxidanți, este foarte bogat în minerale, precum zinc, magneziu, calciu, potasiu, fier, mangan etc.  

Rețete

Biscuiţi cu sirop de arţar

Ingrediente: 300 g unt, 100 g zahăr pudră, 5 linguri sirop de ar­țar, ½ linguriță de scorți­șoară, coaja rasă de la o portocală, 3 plicuri de zahăr vanilat, un praf de sare, 3 linguri apă minerală, 2 ouă, 600 g făină, 1 lingură praf de copt. Preparare: Într-un vas potrivit, se mixează untul cu zahărul vanilat, praful de sare și siropul de arțar, până se obține o spumă, apoi se adaugă ouăle, coaja de portocale și se mixea­ză bine, după care se adaugă făina amestecată cu praful de copt și scorțișoară; se amestecă bine până se obține un aluat moale. Se acoperă vasul cu folie și se pune aluatul la frigider pentru minimum o oră. La final, se întinde aluatul cu o grosime de 5 mm și se taie biscuiții în forma dorită, apoi se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se coc pentru 10 minute la 160 de grade. Se pot servi simpli, tapetați cu zahăr pudră sau glazurați cu ciocolată

Chec cu banane şi sirop de arţar

Ingrediente: 4 banane mari coapte bine, 1 cană fulgi de ovăz, 1 cană fulgi de migdale, 3 linguri unt de arahide, 6 ouă, 5 linguri sirop de arțar, 3 plicuri de vanilie, 2 plicuri praf de copt, un praf de sare, 100 g fulgi de ciocolată. Preparare: Se dau la blender bananele împreună cu untul de arahide, se adaugă fulgii de migdale și de ovăz și se mixează până devine totul o pastă fină. Într-un vas, se amestecă ouăle împreună cu sarea și zahărul vanilat, până se dublează volumul; peste ouă se adaugă compoziția de banane cu fulgii de migdale şi de ovăz, untul de arahide, praful de copt, siropul de arțar; se omogenizează totul și se pune compoziția într-o tavă mare de chec tapetată cu hârtie de copt, apoi se adaugă fulgii de ciocolată și se coace la 180 de grade timp de 35 de minute. 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete