Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi rapide cu unt de arahide
Obţinut din mixarea arahidelor coapte, untul de arahide are un gust plăcut, o textură cremoasă şi, în plus, aduce organismului un aport substanțial de nutrienți. Conține o cantitate mare de proteine și fibre, care dau sațietate și energie, ajutând astfel la limitarea consumului de calorii și la controlul greutății. Celor care nu sunt alergici la arahide, specialiştii recomandă un consum regulat de unt de arahide, deoarece poate contribui la prevenirea aterosclerozei, îmbunătățeşte sistemul digestiv, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățeşte aspectul pielii, ajută la stimularea creierului etc. Untul de alune se poate consuma ca atare sau adăugat în diverse produse de patiserie, smoothie-uri şi chiar în mâncare.
Rețete
Biscuiţi cu unt de arahide
Ingrediente: 150 g unt de arahide, 150 g margarină, esență de vanilie, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte vegetal, 300 g făină de grâu, un praf de sare. Preparare: Într-un bol se pune untul de arahide, margarina și zahărul și se mixează bine, apoi se adaugă praful de sare, esența de vanilie, laptele vegetal, făina și praful de copt; se frământă bine aluatul până se încorporează toate ingredientele, apoi se pune într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru 20-30 de minute; după care se prelucrează biscuiţii în forma dorită și se dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, la 150 de grade C. Se servesc tapetați cu zahăr pudră sau glazurați cu ciocolată vegetală.
Chec cu unt de arahide
Ingrediente: 3 banane coapte, 3 linguri de unt de arahide, 150 ml lapte vegetal, 3 linguri de miere, esență de vanilie, 300 g făină de grâu, un plic praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, un praf de sare, 100 g arahide, ciocolată menaj pentru decor. Preparare: Se pun într-un vas bananele curățate de coajă, se zdrobesc bine, se adaugă untul de arahide, mierea de albine, sarea, scorțișoara, vanilia și laptele vegetal și se amestecă bine, după care, se adaugă făina și praful de copt. După ce s-au omogenizat bine ingredientele, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și arahidele pisate grosier; se încorporează ușor, apoi se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 de grade C.