Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi simple şi delicioase cu agar-agar
Agar-agar este un gelifiant de origine vegetală, extras din diferite tipuri de alge roșii, dintre care cele mai utilizate sunt Gracilaria și Gelidium. Are un conținut scăzut de calorii şi un aport deosebit de săruri minerale şi vitamine. Este natural, nu conţine gluten, fiind potrivit pentru toate tipurile de diete, inclusiv pentru cei care suferă de boala celiacă. Agar-agar este un ingredient culinar versatil, folosit pe scară largă în bucătărie pentru gelifierea unor preparate culinare cu o textură plăcută și sănătoasă. Nu este doar un gelifiant natural, ci și un aliat de nădejde pentru menținerea unui stil de viață sănătos, datorită proprietăților sale.
Rețete
Cremă-desert cu ciocolată şi agar-agar
Ingrediente: 1 l lapte, 30 g cacao, 200 g zahăr, 3 pliculețe zahăr vanilat, un praf de sare, 3 g agar-agar. Preparare: Într-un vas, se amestecă toate ingredientele uscate: zahărul, cacaua, zahărul vanilat, praful de sare, agar-agar; se toarnă apoi laptele în ploaie, amestecând continuu. După ce s-a omogenizat, se pune vasul pe foc până dă în clocot, iar din acest moment se mai fierbe aproximativ 4-5 minute la foc mic, amestecând continuu să nu se prindă; se ia de pe foc şi se toarnă compoziția în pahare sau boluri; se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider pentru aproximativ două ore.
Budincă de lapte cu agar-agar şi crunch de praline
Ingrediente: 500 ml lapte, 400 g lapte condensat și îndulcit, 4-5 linguri de zahăr brun, 4-5 lingurițe de agar-agar. Pentru crunch-ul de pralină: 4 linguri de migdale pisate și prăjite ușor, 5 linguri de zahăr brun. Preparare: Într-o crăticioară, se pune laptele la fiert, iar când e aproape de fierbere, se adaugă zahărul și agar-agar; se amestecă bine, apoi se toarnă laptele condensat și se lasă la foc mic încă 3-4 minute, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se toarnă compoziția într-o tavă potrivită, iar după ce s-a răcorit, se pune la frigider pentru aproximativ două ore, timp în care se prepară crunch-ul. Se pune zahărul într-o crăticioară, se dă la foc mic să se topească, după care se adaugă migdalele prăjite; se amestecă bine, apoi se pune compoziția pe o hârtie de copt unsă cu ulei. După ce s-a întărit, se fărâmițează într-un blender, apoi se presară peste budincă. Se poate servi ca atare sau cu diferite toppinguri.