Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Două preparate gustoase cu carne de miel

Două preparate gustoase cu carne de miel

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 22 Ianuarie 2024

Carnea de miel face parte din categoria cărnii roșii, care oferă un conținut nutritiv bogat în zinc, fosfor, magneziu, cupru, fier, proteine, seleniu, vitaminele din complexul B-B2, B3, B6, B1, B5, B12, și grăsimi mononesaturate. Consumul de carne de miel poate oferi beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său ridicat de nutri­enți și proteine, dar, cu toate acestea, trebuie consumată cu mode­rație. Carnea de miel poate fi gătită în mai multe moduri, fie prăjită, la cuptor, adăugată în diverse mâncăruri cu sos etc.

Rețete

Miel la cuptor cu cartofi, mazăre şi mentă

Ingrediente: 2 kg carne de miel tăiată cuburi, 1 kg cartofi curățați și tăiați cuburi, 500 g mazăre, 2 cepe albe tăiate julien, 1 lingură rozmarin uscat, 2-3 linguri mentă uscată, 5 foi de dafin, 2 căni supă de legume, 4 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust. Preparare: Carnea de miel se amestecă cu uleiul de măsline și piper și se pune la rumenit pentru 7-8 minute, rotind bucățile pe toate părțile. Într-o tavă se așază ceapa tocată, care în prealabil a fost călită în două linguri de ulei, cartofii și mazărea, după care, se adaugă carnea de miel rumenită; se condimentează cu sare, rozmarin și mentă; se pun și foile de dafin, apoi se toarnă supa de legume; se acoperă tava și se dă la cuptor pentru două ore. Se verifică la final, iar dacă nu s-a gătit suficient, se mai lasă câteva minute.

Tocăniţă de miel la ceaun

Ingrediente: 2 kg miel, 100 ml ulei, 4 cepe mari, 4-5 cartofi, 4-5 ardei grași roșii, 4 roșii sau 1 cutie roșii în bulion, 1 linguriță boia dulce, cimbru, sare, piper, după gust, 3-4 foi de dafin. Preparare: Se pune uleiul la încins în ceaun, apoi se adaugă carnea care se gătește pentru câteva minute, după care se pun legumele tăiate julien și se lasă să se călească împreună pentru câteva minute; se toarnă apă cât să acopere carnea şi roşiile; se pune capacul și se lasă să fiarbă înăbușit la foc mic. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă cartofii tăiați cuburi și condimentele după gust, apoi se continuă gătirea la foc potrivit. La final se pot pune usturoi tocat și pătrunjel verde. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete