Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Două preparate simple cu slănină de porc afumată

Două preparate simple cu slănină de porc afumată

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 25 Septembrie 2023

Deşi slănina de porc induce confuzie printre consumatori în privinţa beneficiului pentru sănătate, ultimele cercetări arată că aceasta sprijină funcţionarea bună a organismul, deoarece conține acizi graşi Omega 3, seleniu etc. Desigur, este importantă cantitatea pe care o consumăm şi care trebuie să fie una moderată, şi nu excesivă. Nutriţional, slănina de porc este asemănată cu uleiul de măsline și cu somonul. Poate fi consumată ca atare sau adăugată în diverse rețete culinare.

Rețete

Supă de salată cu slănină afumată
Ingrediente: 3 căpățâni salată verde, 250 g slănină afumată, 1 litru de lapte, 5-6 căței de usturoi, 3 ouă, sare și piper după gust. Preparare: Se spală salata și se pune la scurs, se taie slănina în fâ­șii subțiri, se pune în oală și se că­lește la foc mic până se rumenește, se adaugă usturoiul pisat, apoi se pune salata ruptă cu mâna; după ce scade apa în care a fiert salata, se adaugă laptele, iar după ce dă un clocot se adaugă gălbenușurile de ou amestecate cu sare și piper. Se mai lasă să fiarbă 5-10 minute și se poate servi. 

Farfalle cu brânză telemea şi slănină afumată
Ingrediente: 300 g paste, 300 g brânză telemea, 150 g slănină afumată, sare după gust. Preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, timp în care se taie slănina și se rumenește la foc mic. Se scurg pastele, se amestecă cu slăninuța și untura lăsată de aceasta, apoi se adaugă brânza telemea și se amestecă bine câteva minute, după care se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete