Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Două preparate simple cu slănină de porc afumată
Deşi slănina de porc induce confuzie printre consumatori în privinţa beneficiului pentru sănătate, ultimele cercetări arată că aceasta sprijină funcţionarea bună a organismul, deoarece conține acizi graşi Omega 3, seleniu etc. Desigur, este importantă cantitatea pe care o consumăm şi care trebuie să fie una moderată, şi nu excesivă. Nutriţional, slănina de porc este asemănată cu uleiul de măsline și cu somonul. Poate fi consumată ca atare sau adăugată în diverse rețete culinare.
Rețete
Supă de salată cu slănină afumată
Ingrediente: 3 căpățâni salată verde, 250 g slănină afumată, 1 litru de lapte, 5-6 căței de usturoi, 3 ouă, sare și piper după gust. Preparare: Se spală salata și se pune la scurs, se taie slănina în fâșii subțiri, se pune în oală și se călește la foc mic până se rumenește, se adaugă usturoiul pisat, apoi se pune salata ruptă cu mâna; după ce scade apa în care a fiert salata, se adaugă laptele, iar după ce dă un clocot se adaugă gălbenușurile de ou amestecate cu sare și piper. Se mai lasă să fiarbă 5-10 minute și se poate servi.
Farfalle cu brânză telemea şi slănină afumată
Ingrediente: 300 g paste, 300 g brânză telemea, 150 g slănină afumată, sare după gust. Preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, timp în care se taie slănina și se rumenește la foc mic. Se scurg pastele, se amestecă cu slăninuța și untura lăsată de aceasta, apoi se adaugă brânza telemea și se amestecă bine câteva minute, după care se poate servi.