Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Făina de migdale, sursă bogată de nutrienți
Făina de migdale este compusă din migdale 100% blandate și măcinate. În ultima vreme se optează tot mai des pentru folosirea ei, deoarece migdalele sunt o sursă atât de bogată de nutrienți care face ca această făină să fie mai bună pentru sănătate decât cea obișnuită.
Acest tip de făină are un nivel foarte ridicat de proteine, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea normală, precum și pentru procesele de reparare și recuperare în organism. Făina de migdale nu conține gluten, ci: fier, mangan, fosfor, lipide, vitamina E, fier, fibre, magneziu, potasiu, acizi grași Omega 3‑6, seleniu, complexul B, acid folic, calciu, care poate ajuta la creșterea densității osoase și ajută la prevenirea anumitor afecțiuni, cum ar fi osteoporoza, demineralizarea osoasă etc.
Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale făinii de migdale sunt: capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a proteja de anumite tipuri de cancer, de a reduce riscul de diabet, de a stimula energia, de a ajuta la scăderea în greutate, de a ajuta digestia, creșterea și dezvoltarea armonioasă a organismului, de a reduce colesterolul rău din organism etc.
Făina de migdale poate înlocui cu succes făina clasică în rețete de brioșe, biscuiți și alte prăjituri, dar și în aluaturi de plăcintă, tarte, clătite etc.
Făina de migdale are o ușoară aromă de nuci, iar grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată. Este potrivită pentru aluaturile fără drojdie.
REȚETE
Fursecuri cu făină de migdale, cacao și banane
Ingrediente: 250 ml lapte de migdale, 2 banane foarte coapte, 50 g margarină, 150 g făină de migdale, 100 g fulgi de ovăz, 50 g nucă de cocos, 30 g cacao neagră, scorțișoară, 1 plic praf ce copt. Preparare: Într‑un castron se pun bananele, laptele de migdale și margarina, apoi se mixează până se omogenizează, se adaugă făina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovăz, cacao, praful de copt și scorțișoara. Se amestecă cu o spatulă până se încorporează toate, apoi se pregătește o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se formează biscuiții și se pun la copt la foc mediu, aproximativ 15 minute, după care se lasă la răcit pe un grătar.
Clătite cu miere și migdale
Ingrediente: 1 cană lapte de migdale, 50 ml ulei, un pic de sare, zahăr vanilat, făină de migdale cât cuprinde. Pentru umplutură: 100 g miere mai densă, 40 g migdale, esență de portocale. Preparare: Într‑un castron se pune uleiul, laptele de migdale, un pic de sare, zahărul vanilat, se amestecă un pic și se pune făina de migdale, se omogenizează, apoi se coc pe ambele părți. Pentru umplutură: migdalele se sfărâmă și se prăjesc un pic, apoi se amestecă cu mierea și cu și cu esența de portocale și se pune pe fiecare clătită.