Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Sănătate Fructul de acai: „cel mai tare produs din piramida alimentară”

Fructul de acai: „cel mai tare produs din piramida alimentară”

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 07 Iun, 2021

Asemănătoare cu afinele, fructele de acai sunt originare din America de Sud şi cresc într-un copac din specia palmierilor. Au o putere antioxidantă mai mare decât portocalele, merele, murele, zmeura, afinele și cireşele, dar şi un conţinut ridicat de fier. Potrivit studiilor, aceste fructe mai au în compoziţie fibre alimentare, vitaminele B1, B2, B3, C, E, Omega 3, Omega 6, Omega 9, potasiu, calciu. Consumul regulat de fruct de acai ajută la întărirea sistemului imunitar, în lupta împotriva cancerului, a bolilor de inimă, a bacteriilor și infecțiilor virale, ajută la scăderea colesterolului rău (LDL), îmbunătățeşte starea generală a diabeticilor, susține arderea grăsimilor și accelerează metabolismul, facilitând pierderea naturală şi semnificativă în greutate. Un studiu realizat, în 2006, într-un laborator de la ­Universitatea din Florida a demonstrat potențialele beneficii oferite de fructele de acai în combaterea cancerului. 

Fructul de acai este considerat unul dintre cele mai delicioase alimente din categoria superfoods şi aşezat pe treapta „cel mai tare produs din piramida alimentară”. Este cunoscut şi în România, fiind foarte popularizat, de exemplu, pe Instagram, şi este comercializat fie în stare congelată sau uscată, fie sub formă de pulbere, capsule, sirop, suc, gem sau piure. Pentru că fructele de acai proaspete au o durată scurtă de valabilitate, sunt exportate pe scară largă în aceste trei forme principale: piureuri, pulberi și sucuri. Pigmenţii fructului de acai dau nuanţe atrăgătoare deserturilor, preparatelor tip smoothie sau topping-urilor, dincolo de beneficiile fructului în sine pentru sănătate.
 
Iaurt cu acai şi nuci pecan

Ingrediente: 2-3 linguri piure de acai, 600 g iaurt natural, 3 bucăți kumquat, 100 g afine, cereale musli după gust, 5 linguri nuci pecan, 3 linguri goji, 1 mango tăiat cuburi, 150 g zmeură proaspătă, 200 ml lapte (de origine animală sau vegetală). Preparare: Se amestecă piureul de acai cu laptele, la care se adaugă mango şi fructele de kumquat tăiate în jumătate şi se pun în iaurt, împreună cu celelalte ingrediente, după care se servesc. 

Prăjitură cu piure de acai 

Ingrediente: 200 g făină, 2 ouă, 125 ml ulei, 200 g zahăr, 100 ml lapte, 5 g praf de copt, un praf de sare, esență de vanilie, 150 g piure de acai. Preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și sarea, se adaugă uleiul, apoi făina cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă până se omogenizează; se adaugă laptele, esența de vanilie, se omo­genizează și se pune într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt; se pune piureul de acai din loc în loc, apoi se introduce tava în ­cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 150 grade C. ­

Citeşte mai multe despre:   Rețete