Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Fructul pasiunii inhibă creșterea celulelor canceroase
Maracuja, sau fructul pasiunii, este originar din zona Amazonului. Sunt cunoscute, până în prezent, peste 300 de specii ale acestei plante, dintre care aproximativ 30 au fructe comestibile. Fructul pasiunii, denumire dată de misionarii spanioli care susțineau că florile plantei seamănă cu un ciocan și o coroană de spini pe capul lui Hristos în timpul răstignirii, se găsește într‑o varietate de culori, în special galben sau violet. Este bogat în vitaminele A, B, C, E, K, fibre, proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, acid ascorbic, riboflavină, piridoxină etc.
Studiile au arătat că fructul pasiunii deține o multitudine de beneficii adjuvante pentru sănătate și sistemul imunitar, cum ar fi: este eficient în astm, protejează tubul digestiv, detoxifică organismul, este recomandat în curele de slăbire, este benefic în cazul hipertensiunii arteriale, combate insomnia și tulburările nervoase, ajută la repararea țesuturilor, la prevenirea bolilor de inimă, de cancer (în special a cancerului oral și pulmonar), a bolilor inflamatorii, tuse, răgușeală, dureri în gât, oboseală cronică, neurastenie, slăbiciune, ajută la producerea hemoglobinei, la îmbunătățirea vederii, este foarte util în tratarea bronșitei etc.
Fructul pasiunii se consumă ca atare sau sub formă de pastă, adăugat în diferite creme, jeleuri, prăjituri, sucuri, sau în combinație cu iaurturi, brânză de vaci etc. Semințele de Maracuja au un conținut mare de fibre, necesare organismului pentru curățirea colonului, pentru îmbunătățirea digestiei și ajută la prevenirea atacurilor vascular-cerebrale. Antioxidanții care se găsesc în acest fruct au rolul de a inhiba creșterea celulelor canceroase.
Rețetă:
Prăjitură cu fructul pasiunii
Ingrediente blat: 4 ouă separate, 350 g zahăr pudră, 150 g unt, un praf de sare, 2 căni făină albă, 2 lingurițe praf de copt, 250 ml fructul pasiunii pasat.
Pentru sirop: 60 ml fructul pasiunii pasat, o cană zahăr, 150 ml apă.
Mod de preparare: se încălzește cuptorul la 180 grade C, se tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, apoi se bat albușurile cu zahărul și un pic de sare până se obține o spumă tare. Gălbenușurile se bat cu untul până la obținerea unui amestec pufos, apoi se adaugă făina, praful de copt, piureul de fructul pasiunii și apoi se încorporează spuma de albușuri, amestecând cu o spatulă de sus în jos pentru a nu se lăsa. Se pune compoziția în tavă, se coace 50‑60 de minute, apoi se prepară siropul. Într‑o crăticioară se pun la foc mic apa, zahărul, piureul din fructul pasiunii. Se lasă la fiert 5 minute până devine gros și siropos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet, apoi se pune prăjitura pe un platou, se stropește cu sirop, se lasă 10‑20 de minute, apoi se poate servi.