Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Germenii de grâu, aport considerabil de substanţe nutritive
Aliment nutritiv încă din cele mai vechi timpuri, germenii de grâu sunt astăzi nelipsiţi în alimentaţia celor care urmăresc să aibă un stil de viaţă sănătos.
Germenul de grâu este parte a plantei care ajută la reproducerea ei şi conține substanțe nutritive necesare dezvoltării unui organism sănătos.
Germenii de grâu au în compoziție o cantitate de nutrienți de aproximativ 20-30 de ori mai mare decât planta matură. În procesul de germinare, se dezvoltă o serie de vitamine, minerale, enzime (de aproape 100 de ori mai mult decât fructele și legumele), flavonoide și uleiuri volatile. Au un efect antioxidant puternic, fiind o sursă importantă de săruri minerale, calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, vitamine, A, C, B, D, E.
Germenii de grâu sunt indicați și în alimentația copiilor, deoarece oferă un aport generos de substanțe nutritive esențiale unei dezvoltări sănătoase a acestora. Un consum echilibrat de germeni de grâu oferă organismului o serie de beneficii: întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc sănătatea inimii, previn afecțiunile oncologice și complicațiile cancerului, previn îmbătrânirea, au capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular, îmbunătățesc sănătatea sistemului muscular, sunt eficienți în cazul diabetului, cresc performanța fizică și psihică etc.
Rețete
Salată cu germeni de grâu şi pătrunjel
Ingrediente: 4 legături de pătrunjel, 6 roșii, 1 legătură de ceapă, 4 căței de usturoi, 4-5 linguri de ulei de măsline, zeama de la 1-2 lămâi, 200 g germeni de grâu, sare după gust, 1 roșie pentru ornat.
Preparare: Se spală legăturile de pătrunjel, apoi se lasă la scurs, după care se taie mărunt. Într-un bol se amestecă germenii cu pătrunjelul, se amestecă bine până se înmoaie grâul. Roșiile se spală, se șterg de apă, apoi se taie cubulețe și se pun în bol. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, apoi se taie foarte fin și se pun în acelaşi bol, în care se adaugă şi uleiul, sarea, zeama de lămâie; se amestecă totul cu o lingură de lemn, după care se ornează cu felii de lămâie și roșii. Se serveşte ca atare sau cu preparate calde sau reci.
Cocteil de morcovi şi mere cu germeni de grâu
Ingrediente: 2 mere, 2 morcovi, 250 ml de lapte de soia, 200 g germeni de grâu, 2 linguri de miere de albine, scorțișoară după gust.
Preparare: Se curăță merele și morcovii de coajă, apoi se taie bucăți mici și se pun în blender; se adaugă laptele de soia, germenii de grâu, scorțișoara, mierea de albine și se mixează până se obține compoziția dorită.