Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Nu credeți în remediile „vindecătoare” de diabet din online!
Specialiştii trag un semnal de alarmă privind remediile promovate în mediul online ca fiind eficiente în tratarea și vindecarea diabetului. În momentul de față nu există medicamente capabile să vindece diabetul zaharat, spun medicii diabetologi, şi transmit celor care se lasă convinși să renunțe la tratament în favoarea unor presupuse remedii-minune că își pun în pericol chiar viața.
O anchetă jurnalistică realizată de televiziunea Antena 3 CNN a prezentat cazul unui produs promovat de anumite site-uri ca vindecător. Oameni care au căzut în plasă și au renunţat la tratamentul prescris de medic, convinși că respectivul remediu „miraculos” îi va ajuta să se vindece de diabet au ajuns ca starea lor de sănătate să fie grav afectată. Unii au ajuns la spital, după ce au suferit accident vascular cerebral.
Medicii le recomandă pacienţilor cu diabet să nu renunţe în nici un caz la tratamentul prescris, așa cum greșit sunt sfătuiți pe site-uri care promovează un anumit supliment alimentar, promițându-le că se pot vindeca de diabet în doar câteva luni.
Și mai grav este că, pentru promovarea acestui produs, sunt folosite imaginile unor diabetologi renumiți, fără ca aceștia să-și fi dat acordul. „Cineva promovează în numele meu un medicament care ar înlocui tratamentul antidiabetic. Nu știu ce este acest medicament. Nu am avut nici o legătură niciodată cu el”, a declarat prof. univ. dr. Constantin Târgoviște.
„În momentul de față nu există medicamente care să vindece diabetul zaharat. Chiar dacă există anumite reclame înșelătoare în care se propun anumite remedii care pretind că vindecă diabetul zaharat, să avem grijă să nu cădem în capcana acestora”, a avertizat președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. univ. dr. Bogdan Timar. (I.N.)