Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Ouăle de prepeliță, benefice în caz de emfizem pulmonar sau psoriazis
Prepelițele au fost domesticite prin anii 1300, la început în Europa, apoi în Coreea, China și Japonia. Crescătorii japonezi le construiau căsuțe din lemn de santal și mahon și tot ei au început să trateze diferite boli prin cure cu ouă de prepeliță. Acestea sunt renumite pentru efectele lor terapeutice datorită proteinei pe care o conține, a absenței colesterolului (este singurul ou dietetic), a concentrației deosebite de minerale și vitamine. Studiile au arătat că în compoziția unui ou de prepeliță se găsește de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B6 față de oul de găină.
De asemenea, oul de prepeliță mai conține vitamine precum A, B12, D3, E, D și minerale esențiale, zinc, calciu, potasiu, sulf, proteine, lipide de calitate, seleniu, lecitină, aminoacizi esențiali, factori antialergici, carbohidrați, acid folic etc. Ouăle de prepeliță ajută în caz de hipercolesterolemie, datorită unei substanțe ce curăță vasele de sânge de depuneri, ajută la refacerea celulelor organismului prin conținutul de aminoacizi esențiali și la reglarea hormonală și metabolică a organismului, revitalizează întregul organism, reglează aparatul circulator, digestia, respirația, creierul, sistemul limfatic și cel imunologic. Rezultatele cercetărilor despre ouăle de prepeliță pun accentul pe efectul antialergic.
De asemenea, un studiu efectuat în Canada arată că ovomucidul din oul de prepeliță creează o activitate intensă asupra elastazei, care acționează într-un număr mare de patologii umane, în special emfizem pulmonar și psoriazis. Curele cu ouă de prepeliță ajută la refacerea organelor interne slăbite prin uzura fizică și suprasolicitare, reglează aciditatea gastrică și digestia, protejează celulele nervoase, îmbunătățind memoria și coeficientul de inteligență, reglează nivelul zahărului din sânge, ajută în stări de pneumonie, TBC, rinită alergică etc.
Ouăle de prepeliță se consumă crude, în diferite cure, sau fierte, adăugate în diverse salate sau aperitive.
Rețete:
Ouă de prepeliță cu ciuperci
Ingrediente: 10 ouă de prepeliță, 200 g de ciuperci, 50 g unt, 1 lingură făină, 1 cană lapte, 3-4 linguri parmezan sau cașcaval ras, sare, piper.
Mod de preparare: Se face un sos bechamel din 50 g unt, făină și lapte, se condimentează și se lasă deoparte. Într-un vas mic, se pun ouăle fierte și curățate, ciupercile feliate și trase la tigaie cu unt, se acoperă cu sosul bechamel, apoi se presară parmezan și se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc calde.
Brioșe cu ouă de prepelițe
Ingrediente: 300 g făină, 250 ml lapte, 60 g unt, 1 praf de copt, 12 ouă prepeliță, 1 ou de găină, 1 ardei gras roșu, 1 linguriță de sare, 100 g mozarella.
Mod de preparare: Se fierb ouăle de prepeliță și se curăță de coajă. Într-un bol se mixează oul de găină cu untul topit și sarea, praful de copt, făina cernută și laptele. Se încorporează ardeiul gras și mozarella tăiată cubulețe, se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, apoi se adaugă câte un ou de prepeliță, după care se completează cu o lingură de compoziție. Se introduc brioșele în cuptor pentru 25 de minute, se scot și se pune puțin cașcaval ras pe deasupra, apoi se mai introduc pentru 5 minute în cuptor.