Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Păpădia protejează ficatul prin decongestionare

Păpădia protejează ficatul prin decongestionare

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 28 Aprilie 2017

Păpădia este o plantă perenă care se găsește în grădini, parcuri, câmpuri. Este o excelentă sursă de minerale, fier, cupru, potasiu, fosfor (conține mai mult fosfor decât spanacul și varza), calciu și magneziu, vitamina A, complexul B, C, D, K, un principiu amar, taraxacină, flavonide, fitosteroli, acizi (cafeic, silicic, palmitic, oleic) și taninuri.

Planta este un excelent depurativ și detoxifiant al sângelui și ficatului și asigură un tonus general al organismului.

La nivelul sângelui acționează ca hipoglicemiant și hipocolesterolemiant. Fiind o plantă cu deosebite calități terapeutice, care nu ar trebui să lipsească din terapia de primăvară a fiecărei persoane, aceasta acționează benefic în următoarele cazuri: afecțiuni stomahice; gastrite hiperacide; protejează ficatul prin decongestionare, hepatită, ciroză, calculi biliari, avitaminoze, anorexie; afecțiuni cardiovasculare, insuficiență cardiacă cu edeme, ateroscleroză, hipertensiune arterială; combate cancerul și nodulii la sân prin protecția împotriva radicalilor liberi; reumatism, artroze și gută; combate obezitatea, anemia, astenia, afecțiunile dermatice (varice, ulcer varicos, acnee, eczeme, negi, furunculi, pecingine, pete roșii pe față, ten iritat); previne îmbătrânirea prematură.

Păpădia se consumă atât în stare crudă - sub formă de salate sau cataplasme aplicate local, cât și uscată - ceaiuri sau capsule. Se folosește toată planta, cu tot cu rădăcină, aceasta din urmă putând fi folosită la prepararea mai multor remedii, cum ar fi: siropuri, decoct de păpădie, infuzii etc.

Rețetă:

Salată de păpădie cu ouă

Ingrediente: două mâini de păpădie, 4-5 fire de ceapă verde, 2-3 ouă fierte tari, zeama de la o lămâie, 3-4 linguri de ulei de măsline, un praf de sare.

Mod de preparare: se spală foarte bine păpădia, se taie, se pune într-un bol, după care se adaugă ceapa verde și ouăle fierte tăiate, zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare după gust. Se amestecă și se servește ca atare sau cu pâine prăjită. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete