Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu fulgi de drojdie inactivă

Preparate cu fulgi de drojdie inactivă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 03 Iulie 2023

Drojdia inactivă, denumită şi parmezanul vegetarienilor, este cultivată special pentru a fi folosită ca produs alimentar. Are aromă de nucă sau brânză, în funcţie de gustul fiecăruia. Există două tipuri de drojdie nutritivă: fortificată - prin adăugare de vitamine și minerale în procesul de fabricație, și nefortificată - vitaminele și mineralele cresc în mod natural. Este un aliment versatil, ce poate fi consumat în orice dietă sau stil de alimentație. Se consumă ca atare, presărată peste salată, sau adăugată în diverse preparate: sosuri, omlete, tocănițe, chifteluțe etc.

Rețete

Sos din fulgi de drojdie

Ingrediente: 4 linguri de drojdie, 2 linguri de amidon de porumb, 1 linguriță turmeric, 1 vârf de sare, 2 gălbenușuri de ou, 1 cană de lapte. Preparare: Se pun fulgii de drojdie într-o cratiţă, se adaugă amidonul de porumb, sare, turmeric, gălbenușurile de ou și se amestecă bine; se adaugă laptele, se omogenizează compoziția şi se pune la foc mic; se amestecă continuu până se îngroașă sosul. Poate fi consumat cald sau rece.

Chiftele cu drojdie inactivă 

Ingrediente: 1 kg carne tocată amestec, 3-4 cartofi curățați, 1 morcov, 1 ceapă, 5-6 căței de usturoi, 5 ouă, 6-7 linguri de drojdie inactivă, sare și piper după gust, pătrunjel și mărar tocat mărunt. Preparare: Cartofii se dau pe răzătoarea mică și se scurg de zeamă, la fel se procedează și cu morcovul; ceapa se taie fin, iar usturoiul se pisează sau se dă pe răzătoare. Într-un castron se amestecă carnea cu cartofii, morcovul, ceapa, usturoiul, ouăle, fulgii de drojdie inactivă, condimente și verdeața tocată mărunt. După ce compoziția s-a omogenizat, se modelează chiftelele și se prăjesc în ulei sau se coc în cuptor. Se pot servi calde sau reci, marinate sau cu diferite sosuri. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete