Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate cu slănină de mangaliţa
Slănina de mangalița este considerată o grăsime curată. Mulţi specialişti o recomandă, deoarece, consumată în cantități moderate, este un bun remediu contra durerilor articulare, iar acizii grași omega-3 şi seleniul pe care îi conţine întăresc imunitatea.
Rețete
Slănină de mangaliţa fiartă în zeamă de varză murată
Ingrediente: 2 kg slănină crudă de mangalița, 5 l zeamă de varză murată, 3 mere, 3-4 foi de dafin, 5-6 căței de usturoi, 1 ardei roșu iute, 1 linguriță piper boabe, 1 linguriță muștar boabe, 1 lingură cu vârf boia de ardei dulce, sare după gust. Preparare: Se spală bucățile de slănină, se crestează în pătrate şi se pun într-o oală peste care se pune zeamă de varză cât să le acopere şi se fierb; apoi se adaugă merele tăiate în patru, foile de dafin, ardeiul iute, boabele de piper și muștar şi se lasă la fiert 15-20 de minute; se oprește focul și se lasă să se răcească în zeama în care a fiert. După ce s-a răcit, se unge slănina cu pastă de usturoi și se presară cu boia de ardei dulce. Se servește cu ceapă roșie, muștar, ardei iute sau dulceață de ardei iute.
Tartă ţărănească cu slănină de mangaliţa
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, jumătate de pahar cu lapte. Se frământă un aluat și apoi se pune la frigider o oră, timp în care se pregătește umplutura pentru tartă. Pentru umplutură: 1 ceapă curățată și tăiată mărunt, 100 g ciuperci, 200 g slănină de mangalița, 100 ml smântână de gătit, sare și piper după gust. Preparare: Se taie cuburi slănina de mangalița și se pune la topit într-o tigaie; se adaugă ceapa și ciupercile şi se călesc câteva minute, apoi se dă deoparte. Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie care se pune într-o formă de tartă și se pune la cuptor 10 minute, la 150 de grade, apoi se scoate și se adaugă legumele sotate cu slănina, după care se bat două ouă cu 100 ml de smântână, se toarnă pe deasupra și se mai pune la cuptor 20-25 de minute, la 150 de grade. După ce este gata, se poate servi cu murături sau ceapă.