Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate gustoase cu şorici de porc
Bogat în colagen, o proteină care ajută la redobândirea elasticității pielii și sprijină sănătatea oaselor și a articulațiilor, şoriciul de porc aduce în alimentație şi cantități mult mai mici de hormoni, iar conţinutul de grăsimi nu este mai mare decât în cazul altor alimente pe bază de carne de porc. Pentru beneficiile pe care le aduce organismului uman, sunt nutriționiști care recomandă consumul a 50 de grame de șorici pe zi. Potrivit acestora, şoriciul este bogat în magneziu, potasiu, calciu, fosfor, proteine de bună calitate, colagen, acid oleic, care se găsește și în uleiul de măsline, etc.
Rețete
Șorici umplut cu ciuperci
Ingrediente: 250 g șorici, 200 g ciuperci champignon, 2 ouă, 100 ml ulei, 150 g carne tocată de porc, sare, piper și cimbru după gust, 2 cepe tocate mărunt, 3 căței de usturoi pisați. Preparare: Se toacă ciupercile mărunt și se trag puțin la tigaie în ulei, apoi se adaugă ceapa tocată și usturoiul; se mai lasă câteva minute să se călească împreună, după care se condimentează cu sare, piper și cimbru și se dă deoparte să se răcească puțin; apoi se adaugă carnea tocată, ouăle, pătrunjelul tocat mărunt şi se omogenizează compoziția; se taie fâșii potrivite de șorici şi se umplu cu această compoziție; se rulează și se prind capetele cu scobitori sau se leagă cu sfoară alimentară. Se pun într-o tavă de cuptor unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 de minute sau până sunt gata. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri.
Ciorbă de gulie cu şorici
Ingrediente: 150 g șorici tăiat felii subțiri, 3 morcovi tăiaţi cuburi, 3 cartofi tăiați cuburi mai mari, 3 căței de usturoi tocați mărunt, o bucată de țelină tocată cuburi, 2 cepe potrivite tocate mărunt, 1 ardei kapia tocat mărunt, 2 gulii tocate cuburi, 150 g smântână, zeama de la o lămâie. Preparare: Într-o oală potrivită, se pune șoriciul la fiert împreună cu morcovul și țelina şi se lasă să fiarbă puțin; se adaugă celelalte legume şi se mai completează cu apă; se pune puțină sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit până este gata, după care se adaugă cățeii de usturoi şi zeama de lămâie; se dă încă un clocot și apoi se ia de pe foc. Se diluează smântâna cu zeamă fierbinte și se toarnă în supă, amestecând să nu se taie. Se poate servi asezonată cu pătrunjel verde.