Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate rapide cu fulgi de hrişcă
Hrișca, ca și fulgii care derivă din aceasta, conține o multitudine de proprietăți benefice pentru organism şi de aceea este considerată un aliment complex. Nu conține gluten şi este recomandată inclusiv persoanelor cu diabet. Fulgii de hrişcă pot fi consumaţi sub diverse forme: în salate, copturi şi diverse preparate.
Rețete
Salată de crudităţi cu fulgi de hrişcă
Ingrediente: 150 g fulgi de hrișcă, 100 g boabe fierte de năut, 50 g brânză tare de oaie sau de vacă, 1 castravete tăiat cubulețe, 2 roșii feliate, 1 ardei gras roșu tăiat fâșii, 1 ceapă roșie tăiată julien, 2-3 căței de usturoi, 1 legătură pătrunjel tăiată mărunt, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper după gust. Preparare: Într-un bol potrivit, se amestecă toate ingredientele, se asezonează cu sare și piper şi se lasă să acționeze fulgii de hrișcă. Se poate servi după ce a stat puțin la rece.
Chec cu brânză şi hrişcă
Ingrediente: 300 g brânză de vaci, 1 praf de sare, 300 g fulgi de hrișcă, 300 ml apă caldă, 5 ouă, 3 linguri de zahăr, 100 g stafide, 100 g unt topit, 100 g amestec de fructe de pădure, 1 linguriță scorțișoară, esență de vanilie, 1 plic praf de copt. Preparare: Se pun fulgii de hrișcă într-un castron, se adaugă apa caldă și se lasă 10-15 minute la muiat. Separat, se mixează ouăle cu zahărul, esența de vanilie și scorțișoara, apoi se adaugă brânza bine scursă, untul topit, stafidele, fructele de pădure, fulgii de hrișcă, praful de copt și se omogenizează bine. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, se pune compoziția şi se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 45-50 de minute.