Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu fulgi de hrişcă

Preparate rapide cu fulgi de hrişcă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 02 Octombrie 2023

Hrișca, ca și fulgii care derivă din aceasta, conține o multitudine de proprietăți benefice pentru organism şi de aceea este considerată un aliment complex. Nu conține gluten şi este recomandată inclusiv persoanelor cu diabet. Fulgii de hrişcă pot fi consumaţi sub diverse forme: în salate, copturi şi diverse preparate. 

Rețete

Salată de crudităţi cu fulgi de hrişcă

Ingrediente: 150 g fulgi de hrișcă, 100 g boabe fierte de năut, 50 g brânză tare de oaie sau de vacă, 1 castravete tăiat cubulețe, 2 roșii feliate, 1 ardei gras roșu tăiat fâșii, 1 ceapă roșie tăiată julien, 2-3 căței de usturoi, 1 legătură pătrunjel tăiată mărunt, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper după gust. Preparare: Într-un bol potrivit, se amestecă toate ingredientele, se asezonează cu sare și piper şi se lasă să acționeze fulgii de hrișcă. Se poate servi după ce a stat puțin la rece.

Chec cu brânză şi hrişcă

Ingrediente: 300 g brânză de vaci, 1 praf de sare, 300 g fulgi de hrișcă, 300 ml apă caldă, 5 ouă, 3 linguri de zahăr, 100 g stafide, 100 g unt topit, 100 g amestec de fructe de pădure, 1 linguriță scorțișoară, esență de vanilie, 1 plic praf de copt. Preparare: Se pun fulgii de hrișcă într-un castron, se adaugă apa caldă și se lasă 10-15 minute la muiat. Separat, se mixează ouăle cu zahărul, esența de vanilie și scorțișoara, apoi se adaugă brânza bine scursă, untul topit, stafidele, fructele de pădure, fulgii de hrișcă, praful de copt și se omogenizează bine. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, se pune compoziția şi se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 45-50 de minute. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete