Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Preparate rapide şi gustoase cu midii
Midiile fac parte din familia scoicilor de apă dulce sau sărată, iar printre cele mai cunoscute sunt midiile albastre. Considerate delicatese, ele se clasează printre cele mai sănătoase fructe de mare, fiind bogate în proteine, sărace în calorii și bogate în grăsimi bune. Pe lângă caracteristicile nutriţionale, midiile sunt gustoase şi oferă sațietate.
Rețete
Midii marinate
Ingrediente: 1 kg de midii proaspete, 3-4 căței de usturoi, 100 ml ulei de măsline, zeama de la o lămâie, o linguriță boia dulce, o linguriță coajă de lămâie rasă, 3-4 frunze de dafin, sare și piper boabe după gust, un ardei iute tocat, pătrunjel proaspăt tocat. Preparare: Se spală midiile şi se pun la fiert într-o oală cu puțină apă, pentru 7-8 minute, după care se scot și se lasă la răcit şi abia apoi se curăță de cochilii. Midiile curățate se pun într-un recipient cu capac. Într-un bol, se amestecă uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, frunzele de dafin, boiau de ardei, sarea, piperul și ardeiul iute. Se omogenizează bine toate ingredientele și se toarnă compoziția peste midii, apoi se acoperă vasul ermetic și se lasă la frigider peste noapte sau câteva ore, după care se poate servi ca aperitiv, alături de pâine prăjită cu unt.
Midii la tigaie în sos de vin alb
Ingrediente: 500 g midii congelate, 100 g unt, sare, piper alb, 5 căței de usturoi, 250 ml vin alb sec, 3 linguri pătrunjel tocat. Preparare: Se pune untul la topit într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat mărunt, iar după ce s-a călit puțin se adaugă midiile, un praf de sare, piperul şi vinul alb; se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute, apoi se adaugă pătrunjelul și se dă deoparte. Se servesc ca atare cu pâine prăjită.