Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide şi gustoase cu midii

Preparate rapide şi gustoase cu midii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 01 Iulie 2024

Midiile fac parte din familia scoicilor de apă dulce sau sărată, iar printre cele mai cunoscute sunt midiile albastre. Considerate delicatese, ele se clasează printre cele mai sănătoase fructe de mare, fiind bogate în proteine, sărace în calorii și bogate în grăsimi bune. Pe lângă caracteristicile nutriţionale, midiile sunt gustoase şi oferă sațietate. 

Rețete

Midii marinate

Ingrediente: 1 kg de midii proaspete, 3-4 căței de usturoi, 100 ml ulei de măsline, zeama de la o lămâie, o linguriță boia dulce, o linguriță coajă de lămâie rasă, 3-4 frunze de dafin, sare și piper boabe după gust, un ardei iute tocat, pătrunjel proaspăt tocat. Preparare: Se spală midiile şi se pun la fiert într-o oală cu puțină apă, pentru 7-8 minute, după care se scot și se lasă la răcit şi abia apoi se curăță de cochilii. Midiile curățate se pun într-un recipient cu capac. Într-un bol, se amestecă uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, frunzele de dafin, boiau de ardei, sarea, piperul și ardeiul iute. Se omogenizează bine toate ingredientele și se toarnă compo­ziția peste midii, apoi se acoperă vasul ermetic și se lasă la frigider peste noapte sau câteva ore, după care se poate servi ca aperitiv, alături de pâine prăjită cu unt. 

Midii la tigaie în sos de vin alb

Ingrediente: 500 g midii congelate, 100 g unt, sare, piper alb, 5 căței de usturoi, 250 ml vin alb sec, 3 linguri pătrunjel tocat. Preparare: Se pune untul la topit într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat mărunt, iar după ce s-a călit puțin se adaugă midiile, un praf de sare, piperul şi vinul alb; se lasă să fiarbă la foc mic pen­tru 10-15 minute, apoi se adaugă pătrunjelul și se dă deoparte. Se servesc ca atare cu pâine prăjită.

Citeşte mai multe despre:   Rețete