Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate simple şi gustoase cu peşte eglefin

Preparate simple şi gustoase cu peşte eglefin

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 18 Decembrie 2023

Eglefinul este un pește deosebit de gustos, care trăiește în ape sărate. Are carnea albă, bogată în vitamine și minerale, care susțin sistemul imunitar și funcțiile sănătoase ale sistemului cardiovascular, digestiv etc. Acest peşte, cu un conţinut de mercur foarte scăzut, se găseşte în comerț în stare congelată și se prepară în diverse moduri: cu legume, sosuri, la grătar, la cuptor etc. 

Rețete

Salată de legume cu eglefin

Ingrediente: 300 g pește eglefin fiert, 2 cartofi mari fierți, 3 morcovi fierți, 100 g țelină fiartă, 5 castra­veți murați, 7 linguri mazăre fiartă, 300 g maioneză vegetală, 5-6 bucăți gogoșari murați în oțet, sare și piper după gust. Preparare: Peștele fiert în prealabil se taie cuburi potrivite și se pune într-un bol. Legumele fierte în prealabil în apă cu puțină sare se taie cubulețe în dimensiunile dorite, apoi se amestecă cu peștele; se adaugă mazărea, sarea, piperul, gogoșarii și castraveții murați tăiați cuburi și se amestecă ușor, apoi se adaugă maioneza; se amestecă bine, după care se pune salata pe un platou și se poate orna pentru servit. 

Eglefin la cuptor în crustă de aluat fraged

Ingrediente: 800 g file eglefin. Umplutura de legume: 2 cepe tăiate mărunt, 10 căței de usturoi, 250 g spanac congelat sau proaspăt, 6 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri oțet de mere, 3 linguri sos de soia, 150 g cașcaval vegetal, 7 linguri pesmet, 20 g margarină, 1 linguriță cumin, sare și piper după gust. Crusta: 150 g de margarină vegetală, 250 g făină, 3-4 linguri apă minerală rece, 1 praf de sare. Preparare: Se pregătește aluatul într-un bol, se pune margarina încălzită la temperatura camerei, se adaugă sarea și apa minerală, apoi se presară făina și se frământă aluatul, după care se lasă să se odihnească. Într-o tigaie se pune margarina la topit, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc câteva minute la foc mic, apoi se pun spanacul, zeama de lămâie; se lasă să fiarbă la foc mic, se toarnă sosul de soia, cuminul, oțetul de mere și se mai lasă câteva minute până se evaporă lichidul; se adaugă pesmetul, cașcavalul vegetal dat prin răzătoare, sare și piper după gust; se amestecă și se dă deoparte. Peș­tele se condimentează cu sare și piper. Din aluatul obținut, se întinde o foaie de dimensiuni potrivite, se unge cu compoziția de spanac după care se adaugă peștele, se rulează aluatul și se așază într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 170 de grade pentru 30-35 de minute. După ce este gata, se lasă la rece și apoi se poate felia. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post