Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate simple şi gustoase cu peşte eglefin
Eglefinul este un pește deosebit de gustos, care trăiește în ape sărate. Are carnea albă, bogată în vitamine și minerale, care susțin sistemul imunitar și funcțiile sănătoase ale sistemului cardiovascular, digestiv etc. Acest peşte, cu un conţinut de mercur foarte scăzut, se găseşte în comerț în stare congelată și se prepară în diverse moduri: cu legume, sosuri, la grătar, la cuptor etc.
Rețete
Salată de legume cu eglefin
Ingrediente: 300 g pește eglefin fiert, 2 cartofi mari fierți, 3 morcovi fierți, 100 g țelină fiartă, 5 castraveți murați, 7 linguri mazăre fiartă, 300 g maioneză vegetală, 5-6 bucăți gogoșari murați în oțet, sare și piper după gust. Preparare: Peștele fiert în prealabil se taie cuburi potrivite și se pune într-un bol. Legumele fierte în prealabil în apă cu puțină sare se taie cubulețe în dimensiunile dorite, apoi se amestecă cu peștele; se adaugă mazărea, sarea, piperul, gogoșarii și castraveții murați tăiați cuburi și se amestecă ușor, apoi se adaugă maioneza; se amestecă bine, după care se pune salata pe un platou și se poate orna pentru servit.
Eglefin la cuptor în crustă de aluat fraged
Ingrediente: 800 g file eglefin. Umplutura de legume: 2 cepe tăiate mărunt, 10 căței de usturoi, 250 g spanac congelat sau proaspăt, 6 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri oțet de mere, 3 linguri sos de soia, 150 g cașcaval vegetal, 7 linguri pesmet, 20 g margarină, 1 linguriță cumin, sare și piper după gust. Crusta: 150 g de margarină vegetală, 250 g făină, 3-4 linguri apă minerală rece, 1 praf de sare. Preparare: Se pregătește aluatul într-un bol, se pune margarina încălzită la temperatura camerei, se adaugă sarea și apa minerală, apoi se presară făina și se frământă aluatul, după care se lasă să se odihnească. Într-o tigaie se pune margarina la topit, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc câteva minute la foc mic, apoi se pun spanacul, zeama de lămâie; se lasă să fiarbă la foc mic, se toarnă sosul de soia, cuminul, oțetul de mere și se mai lasă câteva minute până se evaporă lichidul; se adaugă pesmetul, cașcavalul vegetal dat prin răzătoare, sare și piper după gust; se amestecă și se dă deoparte. Peștele se condimentează cu sare și piper. Din aluatul obținut, se întinde o foaie de dimensiuni potrivite, se unge cu compoziția de spanac după care se adaugă peștele, se rulează aluatul și se așază într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 170 de grade pentru 30-35 de minute. După ce este gata, se lasă la rece și apoi se poate felia.