Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate simple şi rapide cu brusture

Preparate simple şi rapide cu brusture

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 05 August 2024

Brusturele este o plantă înrudită cu floarea-soarelui și margaretele, fiind folosită de secole atât ca aliment, cât și ca medicament. Este cunoscut pentru aroma sa de nucă, dar și pentru numeroasele beneficii pentru sănătatea organismului uman, având proprie­tăți antioxidante, anti­inflamatoare, antibacteriene, antifungice. Brusturele poate fi consumat în mai multe moduri: gătit, ca atare, adăugat în salate, supe, tocane, dar şi în sucuri, smoothiuri etc.

REȚETE

Salată de paste cu brusture şi muguri de pin

Ingrediente: 500 g paste spiralate, 5 linguri muguri de pin, 6 tije de brusture curățate, 4-5 linguri ulei de măsline, 6 linguri tofu ras pe răzătoare, sare și piper după gust. Preparare: Se pun pastele la fiert cu apă și o lingură de sare și se fierb al dente. Între timp, se pun mugurii de pin la prăjit într-o tigaie antiaderentă, până se obține o culoare aurie și devin crocanți; se pun în blender tijele de brusture spălate și curățate în prealabil, se adaugă uleiul de măsline, 2 linguri muguri de pin, 3 linguri tofu și se mixează până devine totul o pastă; se asezonează cu sare și piper și se pune într-un bol în care se adaugă pastele; se amestecă şi se lasă 15 minute să se întrepătrundă aromele, după care se poate servi.

Ciorbă de varză cu frunze de brusture

Ingrediente: O varză potrivită tocată fideluțe, 2-3 morcovi tăiați cuburi, o ceapă albă tăiată mărunt, o crenguță de cimbru, 5-6 frunze de brusture spălate și tăiate, o linguriță boia de ardei dulce, 3 linguri bulion, 1 frunză de dafin, 3 linguri ulei de floarea-soarelui presat la rece, sare și piper după gust. Preparare: Se pun 5-6 l de apă la fiert într-o oală, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă legumele tocate; se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă varza tăiată fideluțe și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic; se presară sare și piper după gust, boia de ardei, bulion, frunza de dafin și frunzele de brusture și se mai lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă crenguța de cimbru, uleiul pre­sat la rece și se dă deoparte. Se ser­vește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post