Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate uşoare din carne de fazan
Între cele mai frumoase păsări regăsim şi fazanul, a cărui carne este foarte gustoasă, de aceea şi popularitatea sa este în creștere. Fazanii trăiesc în sălbăticie, însă sunt crescuţi şi în ferme speciale. Potrivit nutriționiștilor, consumul cărnii de fazan este benefic organismului uman, întrucât conține proteine, carbohidrați, iar grăsimile sunt inexistente. Se consideră că această carne conține 13 tipuri de vitamine, 19 substanțe minerale și aminoacizi. Dintre acestea, colina, vitaminele A, B1, B2, B4, B5, B6, B9, B12, C, E, H, PP, dar şi potasiu, calciu, magneziu, seleniu, cupru, mangan, fier, clor, sulf, iod, crom, fluor, molibden, staniu, cobalt, nichel, aluminiu, fosfor și sodiu. Consumul cărnii de fazan combate obezitatea, ateroscleroza, bolile de inimă. Se recomandă utilizarea în alimentația persoanelor vârstnice, a femeilor gravide și chiar a copiilor. Acest produs este complet sigur pentru sănătatea oamenilor, singura restricție fiind intoleranța personală.
Carnea de fazan se poate găti în mod diversificat, la cuptor cu legume, umplută cu fructe de pădure, la grătar etc. Datorită faptului că este suculentă, nu necesită marinare şi se poate găti și în sucul propriu.
Fazan Scottish
Ingrediente: 1 fazan mare, 110 g unt, 1 kg mere, 150 ml smântână, 50 ml lichior sau coniac, sare și piper după gust. Preparare: Se șterge fazanul cu un prosop de hârtie, se topește jumătate din unt și se prăjește un pic pe toate părțile; apoi se pune într-un vas termorezistent și se așază merele în jurul lui; se toarnă smântâna peste el, coniacul, se condimentează cu sare și piper. Se pune capacul și se dă la cuptor, la temperatura de 180 de grade timp de 1 oră și 30 de minute. După 40 de minute, se întoarce fazanul. Se poate servi ca fel principal sau ca aperitiv.
Pate fin din piept de fazan
Ingrediente: 500 g piept de fazan fiert în supă, 2 morcovi fierți în prealabil cu pieptul de fazan, un sfert de țelină, 1 legătură de pătrunjel, jumătate de pachet de unt, 2-3 linguri de muștar, sare și piper după gust. Preparare: Se toacă mărunt pieptul de fazan și se pune în blender, apoi se adaugă legumele fierte, untul, sarea, piperul și muștarul; se mixează în blender până se obține o pastă fină și cremoasă, care se aşază într-un vas tapetat cu folie de celofan şi se lasă la rece 2-3 ore; apoi se poate răsturna pe o farfurie sau platou. Se poate servi ca atare sau poate fi folosit la prepararea altor rețete culinare.