Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate uşoare din carne de fazan

Preparate uşoare din carne de fazan

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 10 Mai 2021

Între cele mai frumoase păsări regăsim şi fazanul, a cărui carne este foarte gustoasă, de aceea şi popu­laritatea sa este în creștere. Fazanii trăiesc în sălbăticie, însă sunt crescuţi şi în ferme speciale. Potrivit nutriționiștilor, consumul cărnii de fazan este benefic organismului uman, întrucât conține proteine, carbohidrați, iar grăsimile sunt inexistente. Se consideră că această carne conține 13 tipuri de vitamine, 19 substanțe minerale și aminoacizi. Dintre acestea, colina, vitaminele A, B1, B2, B4, B5, B6, B9, B12, C, E, H, PP, dar şi potasiu, calciu, magneziu, seleniu, cupru, mangan, fier, clor, sulf, iod, crom, fluor, molibden, staniu, cobalt, nichel, aluminiu, fosfor și sodiu. Consumul cărnii de fazan combate obezitatea, ateroscleroza, bolile de inimă. Se recomandă utilizarea în alimentația persoanelor vârstnice, a femeilor gravide și chiar a copiilor. Acest produs este complet sigur pentru sănătatea oamenilor, singura restricție fiind intoleranța personală. 

Carnea de fazan se poate găti în mod diversificat, la cuptor cu legume, umplută cu fructe de pădure, la grătar etc. Datorită faptului că este suculentă, nu necesită marinare şi se poate găti și în sucul propriu. 

Fazan Scottish

Ingrediente: 1 fazan mare, 110 g unt, 1 kg mere, 150 ml smân­tână, 50 ml lichior sau coniac, sare și piper după gust. Preparare: Se șterge fazanul cu un prosop de hârtie, se topește jumătate din unt și se prăjește un pic pe toate părțile; apoi se pune într-un vas termorezistent și se așază merele în jurul lui; se toarnă smântâna peste el, coniacul, se condimentează cu sare și piper. Se pune capacul și se dă la cuptor, la temperatura de 180 de grade timp de 1 oră și 30 de minute. După 40 de minute, se ­întoarce fazanul. Se poate servi ca fel principal sau ca aperitiv.

Pate fin din piept de fazan

Ingrediente: 500 g piept de fazan fiert în supă, 2 morcovi fierți în prealabil cu pieptul de fazan, un sfert de țelină, 1 legătură de pătrunjel, jumă­tate de pachet de unt, 2-3 linguri de muștar, sare și piper după gust. Preparare: Se toacă mărunt pieptul de fazan și se pune în blender, apoi se adaugă legumele fierte, untul, sarea, piperul și muștarul; se mixează în blender până se obține o pastă fină și cremoasă, care se aşază într-un vas tapetat cu folie de celofan şi se lasă la rece 2-3 ore; apoi se poate răsturna pe o farfurie sau platou. Se poate servi ca atare sau poate fi folosit la prepararea altor rețete culinare.

Citeşte mai multe despre:   Rețete