Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Răcituri din Banat - Cotoroage (12 porţii)
Ingrediente: 4 picioare porc (1,6 kg); 3 urechi porc (1,2 kg); 2,2 kg pulpă de porc; 5 morcovi; 2 rădăcini pătrunjel; 2 rădăcini păstârnac; 1 ţelină mică; 2 cepe; 2 căpăţâni usturoi; 5-6 foi de dafin; piper boabe; sare; boia.
Mod de preparare: Picioarele, urechile şi carnea se curăţă, se spală şi se lasă în apă rece 1 oră. Zarzavatul se curăţă, se spală şi se lasă întreg. Apoi, se scoate carnea şi se pune într-o oală cu apă rece în care s-a adăugat o lingură de sare şi se lasă la fiert timp de 7-8 ore. După 2 ore, se adaugă legumele, care se scot după circa 2 ore, carnea fiind lăsată să fiarbă în continuare. Când a scăzut destul, se strecoară zeama şi se pune la răcit până a doua zi. Carnea se dezosează şi se acoperă cu folie pentru a nu se usca. A doua zi se curăţă toată grăsimea din zeama întărită apoi se pune la foc până devine lichidă. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se pune în zeamă şi se potriveşte de sare. Carnea, zgârciurile şi urechile se porţionează în castroane, apoi se pun rondele de morcov. Se toarnă zeama prin sita fină, deasupra cărnii, în castroane, şi se lasă la răcit. Fiecare castron de răcitură se poate presăra cu boia dulce sau iute.