Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Recomandări sanitare pentru locuitorii din zonele inundate

Recomandări sanitare pentru locuitorii din zonele inundate

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 19 Septembrie 2024

Ministerul Sănătății (MS) din România a emis un set de recomandări pentru populația din zonele afectate de inundațiile din ultima perioadă, pentru a evita apa­riția și răspândirea unor infecții. Pentru mai multă siguranță, apa din rețea poate fi consumată doar după ce a fost fiartă, apoi lăsată să se răcească singură, fără a adăuga gheaţă, după cum se arată într-un comunicat de presă.

În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, MS recomandă să consumați doar apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităţilor publice. Este important, de asemenea, ca apa să fie depozitată în condiții de igienă, pentru a preveni contaminarea ei. În cazul în care apa pe care o aveți la dispoziție nu este potabilă, experții recomandă să nu fie folosită pentru consum, ci numai pentru curățenie și spălarea hainelor, în combinație cu detergenți.

În ceea ce privește siguranța alimentară, recomandarea este să vă spălați pe mâini cât mai des, la fel și ustensilele de bucătărie. Pentru prepararea alimentelor, spălarea ustensilelor de bucătărie și prepararea laptelui și hranei pentru bebeluși folosiți doar apă de care sunteți siguri din punct de vedere microbiologic.

Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite, păstrați-le în recipiente închise, preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic și păstrați-le la o temperatură sigură, în condiții de refrigerare, dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare, mai recomandă Ministerul Sănătății. (I. N.)

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii  -   inundaţii  -   sinistrati