Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salate de vară cu ulei de armurariu

Salate de vară cu ulei de armurariu

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 10 Iulie 2023

Uleiul de armurariu este obți­nut prin presarea la rece a se­mințelor de armurariu, fiind folosit în mod frecvent pentru susținerea funcțiilor ficatului, are proprietăți curative pentru piele, digestie și echilibrul hormonal. Cu un gust tonic-amărui, uleiul de armurariu se poate integra cu ușurință în alimentație: în salate, terciuri, sosuri etc. 

Rețete

Salată de pui cu ulei de armurariu
Ingrediente: 500 g piept de pui gătit, 150 g boabe de struguri negri tăiați în jumătăți, 150 g nuci mă­runțite, 3 tulpini de țelină tocate mărunt, 4 cepe verzi tocate fin, 1 legătură de mărar şi 2 legături de pătrunjel tocate mărunt. Pentru dressing: 250 g maioneză, sucul de la o lămâie, 4 g coajă de lămâie, 15 g muștar Dijon, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper, 2-3 linguri ulei de armurariu. Preparare: Într-un bol, se amestecă puiul, strugurii, nucile, țelina, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. În alt bol, se prepară dre­ssingul: se amestecă bine maioneza, sucul și coaja de lămâie, uleiul de armurariu, muștarul, sarea și piperul; se omogenizează bine, se adaugă dressingul peste mixul de pui și se încorporează toate ingredientele foarte bine, apoi se poate servi ca atare sau pe pâine prăjită. 

Salată grecească cu ulei de armurariu
Ingrediente: 3-4 roșii mari, 2 castraveți, 2 ardei grași verzi, 1 ceapă roșie, 100 g măsline fără sâmburi, 100 g brânză feta, 2-3 linguri de ulei de armurariu, 1 lingură de oregano uscat sau proaspăt, sare și piper după gust. Preparare: Se spală legumele, se taie la dimensiunea dorită şi se pun într-un castron; se adaugă măslinele fără sâmburi, uleiul de armurariu, brânza feta fărâmițată deasupra și se asezonează totul cu oregano, sare și piper după gust. Se amestecă totul și se poate servi. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete