Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Salate de vară cu ulei de armurariu
Uleiul de armurariu este obținut prin presarea la rece a semințelor de armurariu, fiind folosit în mod frecvent pentru susținerea funcțiilor ficatului, are proprietăți curative pentru piele, digestie și echilibrul hormonal. Cu un gust tonic-amărui, uleiul de armurariu se poate integra cu ușurință în alimentație: în salate, terciuri, sosuri etc.
Rețete
Salată de pui cu ulei de armurariu
Ingrediente: 500 g piept de pui gătit, 150 g boabe de struguri negri tăiați în jumătăți, 150 g nuci mărunțite, 3 tulpini de țelină tocate mărunt, 4 cepe verzi tocate fin, 1 legătură de mărar şi 2 legături de pătrunjel tocate mărunt. Pentru dressing: 250 g maioneză, sucul de la o lămâie, 4 g coajă de lămâie, 15 g muștar Dijon, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper, 2-3 linguri ulei de armurariu. Preparare: Într-un bol, se amestecă puiul, strugurii, nucile, țelina, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. În alt bol, se prepară dressingul: se amestecă bine maioneza, sucul și coaja de lămâie, uleiul de armurariu, muștarul, sarea și piperul; se omogenizează bine, se adaugă dressingul peste mixul de pui și se încorporează toate ingredientele foarte bine, apoi se poate servi ca atare sau pe pâine prăjită.
Salată grecească cu ulei de armurariu
Ingrediente: 3-4 roșii mari, 2 castraveți, 2 ardei grași verzi, 1 ceapă roșie, 100 g măsline fără sâmburi, 100 g brânză feta, 2-3 linguri de ulei de armurariu, 1 lingură de oregano uscat sau proaspăt, sare și piper după gust. Preparare: Se spală legumele, se taie la dimensiunea dorită şi se pun într-un castron; se adaugă măslinele fără sâmburi, uleiul de armurariu, brânza feta fărâmițată deasupra și se asezonează totul cu oregano, sare și piper după gust. Se amestecă totul și se poate servi.