Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Smoothie şi prăjitură cu suc de acai
Bogat în vitamine și minerale, sucul de acai oferă senzația de vitalitate. Antocianina pe care o conţine din belşug, un antioxidant foarte puternic, ajută organismul în stări de stres şi inflamații, cauze ale multor boli cornice, de aceea este bine să introducem în rutina alimentară sucul de acai.
Rețete
Smoothie Choco şi suc de acai
Ingrediente: 250 ml suc de acai, 2 linguri de cacao, 2 banane, 100 g afine congelate, 2 căni lapte de migdale, 5 cuburi de gheață.
Pregătire: Se pun afinele, sucul de acai și bananele într-un blender, se adaugă laptele de migdale și cacao, apoi se mixează la blender până se obține consistența dorită. După ce este gata, se adaugă cuburile de gheață și se poate servi.
Șarlotă cu suc de acai şi frişcă
Ingrediente: 500 ml suc de acai, 500 ml lapte de cocos, 25 g zahăr, 1 păstaie de vanilie, 50 g amidon alimentar, 25 g gelatină, 1 l smântână naturală pentru frișcă.
Preparare: Se pun foile de gelatină la hidratat în apă cât să le acopere. Într-o crăticioară se amestecă zahărul cu amidonul și cu laptele de cocos, după care se pune pe foc la bain-marie și se amestecă ușor; când compoziția începe să se încălzească, se pune sucul de acai și păstaia de vanilie, se amestecă continuu până se îngroașă crema, după care se ia de pe foc și se dă la rece. Când compoziția este călduță, se adaugă foile de gelatină și se amestecă până se diluează, apoi se lasă crema să se răcească complet. După ce s-a răcit crema, se amestecă cu frișca bătută, obținută din smântână naturală, după care se poate distribui în cupe şi servită ca atare. Se poate folosi şi la prepararea torturilor sau la diverse prăjituri.