Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Spirulina, folositoare în tratarea unei multitudini de afecțiuni

Spirulina, folositoare în tratarea unei multitudini de afecțiuni

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 17 Ianuarie 2020

Microalgă de culoare verde‑albăstrui, spirulina este una din cele mai vechi forme de viață de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani. Considerată „superaliment”, spirulina este atât de bogată în nutrienți încât o dietă pe bază de apă și această algă poate să susțină buna funcționare a organismului. Are în componența sa o cantitate mare de proteine, lipide, glucide, vitamine (B, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K), acid pantotenic, biotină, acid folic, minerale (mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu), de 26 de ori mai mult decât laptele, acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, antioxidanți, clorofilă, care contribuie la detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar, și cei 8 aminoacizi esențiali pentru organism (izoleucina, leucina, lizina, metionina, triptofanul și valina). Spirulina mai conține și o enzimă cu rol principal în apărarea organismului de boli degenerative, afecțiuni maligne și contribuie la menținerea sănătății și tinereții organismului.

Studiile efectuate dovedesc că spirulina are proprietăți benefice pentru întregul organism și poate fi folosită pentru a trata o multitudine de afecțiuni ale ficatului, stomacului, colonului, inimii, sistemului nervos. Spirulina are proprietăți detoxifiante și antiîmbătrânire, îmbunătățește vederea, luptă împotriva celulelor canceroase, scade stresul oxidativ, scade colesterolul rău, combate anemia, contribuie la regenerarea celulelor, tratează candida, reglează hormonii, este adjuvant în infecția cu HIV, susține sănătatea oaselor și a dinților, este utilă în curele de slăbire. La nivel extern, spirulina vindecă eczemele, iritațiile, psoriazisul și grăbește vindecarea rănilor.

După ce este recoltată este transformată într‑o pastă densă, apoi este lăsată să se întărească, după care se transformă în pulbere sau capsule.

REȚETE

Parfait cu spirulină

Ingrediente: 1 ceașcă fulgi de ovăz, 1 linguriță mere uscate, 1 lingură migdale, 1 lingură cacao, 1 linguriță zahăr vanilat, 1 cană lapte de caju, 1 lingură spirulină pulbere, 2 linguri semințe de dovleac, 2 linguri fulgi de ciocolată. Mod de preparare: Într‑un bol de sticlă se pun în straturi ovăzul, merele, migdalele și fulgii de ciocolată. Restul ingredientelor se amestecă în blender, iar compoziția obținută se toarnă peste ingredientele din bol. Se recomandă dimineața la micul dejun.

Supă cremă „Raw detox” cu spirulină

Ingrediente: 1 ceașcă piure de avocado, 2 castraveți tăiați cuburi, 1 cană iaurt natural, 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, 2 linguri mentă proaspătă tocată, 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras, 1 cățel de usturoi pisat, piper cayenne după gust, un vârf cuțit de turmeric, 1 lingură pulbere de spirulină, sare de Himalaya, 3 cești de apă, zeama de la 2 lămâi. Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într‑un blender și se amestecă până se obține un sos moale și cremos, apoi se adaugă treptat condimentele după gust și se servește rece. Se poate păstra în frigider până la 3‑4 zile.

Citeşte mai multe despre:   Rețete