Medicii elveţieni îşi extind gama prescripţiilor pentru pacienţii care suferă de afecţiuni psihice sau boli cronice, îndemnându-i să facă plimbări în parcuri şi să viziteze galerii de artă şi muzee,
Studii îngrijorătoare privind obezitatea
Statistici făcute publice de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Obezităţi, 4 martie, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, citate de news.ro, arată că excesul de greutate afectează copiii din România încă de la vârste mici. Potrivit studiilor, 22% dintre băieţi şi 14% dintre fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani sunt supraponderali sau suferă de obezitate. La grupa de vârstă 7-9 ani procentele privind excesul de greutate sunt mai mari, 32% în cazul băieţilor şi 28% la fete. În ceea ce priveşte populaţia adultă, statisticile indică faptul că jumătate dintre persoanele de peste 18 ani au exces de greutate, ceea ce le plasează în categoria persoanelor supraponderale sau obeze.
„În România, conform Institutului Naţional de Statistică, în anul 2022, peste 62% dintre persoane erau supraponderale sau sufereau de obezitate, iar peste 18% dintre copii sufereau de obezitate”, arată datele publicate de DSP Dâmboviţa. Conform aceloraşi statistici, 44% din cazurile de diabet zaharat tip 2, 23% din afecţiunile cardiace ischemice şi între 7% şi 41% din unele forme de cancer sunt atribuite excesului în greutate şi obezităţii.