Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Un aliment benefic pentru adulţi şi copii: brânza de capră
Brânza de capră este unul dintre cele mai sănătoase produse lactate pentru adulți, dar și copii, deoarece acest animal este foarte selectiv cu ceea ce mănâncă - capra mai întâi gustă și după aceia hotărăște dacă mănâncă, ba chiar mai mult, ea preferă plantele medicinale din flora spontană, evitându-le pe cele toxice. Brânza de capră este bogată în vitamine și minerale, care asigură funcționarea optimă a enzimelor digestive, precum și reglarea nivelului de hormoni din organism.
La fel ca şi laptele, consumul acestei brânze aduce multe beneficii organismului: protejează împotriva cancerului, întărește sistemul imunitar, previne anemia, combate colesterolul, ajută în curele de slăbire, deoarece are un conținut mic de calorii, este recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, previne lipsa de calciu la copii și la adulți, este benefică în tratarea afecțiunilor intestinale și pulmonare, previne instalarea precoce a osteoporozei, menține sănătatea aparatului cardiovascular.
Rețete
Shakshuka cu brânză de capră
Ingrediente: 150 g brânză de capră, 3 ouă, 1 conservă de roșii cuburi, 1 ardei gras, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, oregano, după gust. Preparare: Se taie ceapa mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat fideluțe; se lasă la călit pentru câteva minute, apoi se adaugă roșiile din conserve; se presară condimentele și se lasă să fiarbă până se obține o consistență mai groasă, după care se pun ouăle, cu grijă să nu se spargă gălbenușurile, și, când sunt aproape gata, se adaugă brânza de capră și pătrunjelul tocat mărunt şi se poate servi.
Piept de pui umplut cu brânză de capră
Ingrediente: 2 piepți de pui, 200 g brânză de capră, 10 bucăţi roșii uscate conservate în ulei, o legătură de pătrunjel tocat, sare, piper, condimente. Preparare: Se spală piepții de pui și se taie în jumătate pe lungime, se face un buzunar în partea cea mai groasă a pieptului de pui. Se zdrobește brânza de capră cu o furculiță, se taie roșiile uscate cubulețe mici și se amestecă totul foarte bine, se adaugă pătrunjelul tocat și se mixează foarte bine, apoi se umple fiecare bucată de piept de pui cu această umplutură și se asezonează fiecare cu sare, piper și condimente pe ambele părți; se rumenește fiecare bucată de piept de pui într-o tigaie cu ulei încălzit, astfel încât pieptul să prindă o culoare aurie. Se transferă pieptul de pui într-o tavă termorezistentă, se toarnă puțină apă, câteva felii de lămâie și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.